Rețetă plăcintă cu varză murată. Gustul este unul senzațional
Publicat pe 16.03.2022 la 20:14 Actualizat pe 16.03.2022 la 20:14
Te-ai săturat de dulciurile pline de cremă și vrei să îți răsfeți papilele gustative cu unul sărat? Ei bine, acum este momentul să înceri plăcinta cu varză murată! Gustul este cu adevărat unul senzațional și trebuie neapărat să-l încerci!
- Plăcintă cu varză murată!
- Trebuie încercat neapărat!
Este momentul să încerci una dintre cele mai bune rețete! Da, într-adevăr, numele nu este unul foarte atrăgător, dar gustul este unul cu adevărat impresionant.
Rețetă plăcintă cu varză murată. Gustul este unul senzațional
Nu, nu petreci deloc mult timp în bucătărie, ci chiar puțin! Tot ce trebuie să faci este să faci rost de câteva ingrediente, iar apoi să urmezi etapele prezentate de noi mai jos!
Ingrediente:
- 1 varză nu foarte mare ( cca 1,3-1,5 kg)
- 2 cepe medii
- 2 linguri paște tomate
- 150 ml ulei
- 1 pachet foi plăcintă
- 1 leg mărar
- 2 foi cimbru
- 1 linguriță piper boabe
Pentru finisare:
- 1 pahar mic smântână
- 2 ouă
- sare
Mod de preparare:
Lăsăm varză la desărat aproximativ 2 ore, apoi o tocăm mărunt și o stoarcem bine de zeamă pe care o lasă. Curățăm și ceapă și o tăiem mic, după care o punem la călit în puțin ulei. După 3-4 minute adăugăm și varză și le călim împreună, la foc mic, amestecând din când în când.
Adăugăm apoi și mărarul tocat mărunt, foile de dafin, piperul boabe și pastă de tomate, potrivim de sare și acoperim apoi varză cu un capac, lăsând-o să fiarbă până când toată apă se va evaporă. Foile dintr-un pachet se împart în 3, apoi, unse între ele cu ulei, punem peste ele jumătate din varză călită și o întindem uniform.
Punem a două grupare de foi, urmată de cea de-a două jumătate de varză călită, iar la final acoperim cu ultima grupare de foi unse între ele cu ulei. Deasupra vom unge plăcinta cu un amestec de smântână+ouă+sare. Înainte de a acoperi plăcintă cu smântână o tăiem în bucăți potrivit de mari, iar apoi o coacem la foc potrivit, până când această capătă o culoare rumenie.
CITEȘTE ȘI: Cum faci cea mai bună prăjitură cu mere. Rețeta e simplă și rapidă