Plăcintă cu spanac și brânză sărată. O rețetă simplă și uimitor de gustoasă
O nouă rețetă de plăcintă poate ajunge pe masa voastră de Paște. Plăcinta cu spanac și brânză sărată este o surpriză plăcută până și pentru cei mai pretențioși. Se face după o rețetă simplă, iar rezultatul este savuros.
- Rețetă de plăcintă cu spanac și brânză sărată
- Un preparat delicios
Vă recomandăm plăcinta cu spanac și brânză sărată pentru sărbătorile pascale care se apropie cu pași repezi. Cât ai bate din palme, veți avea un preparat gustos pentru întreaga familie. Iată rețeta simplă pe care trebuie s-o urmați!
Plăcintă cu spanac și brânză sărată
Ingrediente
- 4 ouă
-150 ml lapte
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 15 linguri de făina alba
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 linguriță sare
- 250 g spanac
- 200 g brânză veche de oaie/capră
Mod de preparare plăcintă cu spanac și brânză sărată
Se amestecă într-un bol laptele cu ouăle și uleiul. Se adaugă făina, sarea și praful de copt, apoi se amestecă cu un tel, astfel încât sa nu fie cocoloașe. La final, trebuie să aveți un aluat ca smântâna groasă.
Spanacul bine splălat, opărit și scurs se taie puțin. Nu trebuie să fie tocat prea mărunt. Se adaugă în aluat, se amestecă și apoi se pune și brânza sfărâmată puțin cu o furculița sau cu mâna. Toată compoziția se amestecă încet cu o spatulă.
Aluatul se toarnă într-o forma rotundă (în care s-a pus hârtie de copt). Se coace plăcinta la cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de aproximativ 40-45 de minute, până se rumenește frumos și trece testul scobitorii.
Plăcinta cu spanac și brânză sărată se servește caldă sau rece, porționată în funcție de preferința fiecăruia. Să aveți poftă!