Prăjitura Babă Neagră. Rețeta tradițională din Republica Moldova
Prăjitura Babă Neagră este una dintre cele mai cunoscute deserturi din Republica Moldova. Este o rețetă tradițională, pe care tot mai multe gospodine o gătesc, mai ales în zilele speciale. Se prepară ușor, ai nevoie de puține ingrediente și este foarte delicioasă! Iată de ce ai nevoie ca să o gătești!
- Cum se gătește prăjitura Babă Neagră
- Este unul dintre cele mai delicioase deserturi tradiționale din Republica Moldova
Gospodinele din Republica Moldova gătesc des prăjitura Babă Neagră, acesta fiind un desert tradițional, care le aduce tuturor aminte de gustul copilăriei. Are o istorie lungă inclusiv în alte țări și este foarte dorită mai ales de sărbători. Rețeta este simplă .și ai nevoie de foarte puțin timp la dispoziție.
Prăjitura Babă Neagră este o rețetă tradițională din Republica Moldova
Această prăjitură este gătită de foarte mulți ani în țări precum Republica Moldova sau Ucraina, iar gustul și savoarea ei sunt dincolo de așteptări, în ciuda ingredientelor puține de care ai nevoie.
Gospodinele o gătesc frecvent și este nelipsită de pe mese la aniversări sau evenimentele speciale din viețile oamenilor.
Este o adevărată tradiție ca prăjitura Babă Neagră să apară pe masă mai ales de sărbătorile de iarnă. Aceasta se prepară cel mai des în nordul Republicii Moldova, iar oamenii o adoră.
Rețetă de prăjitură Baba Neagră
Rețeta acestei prăjituri este simplă și ai nevoie de ingrediente pe care majoritatea gospodinelor le au deja în bucătărie. Secretul este să respecți cu strictețe pașii și cantitățile ingredientelor, căci altfel va avea un gust neplăcut.
Ingrediente
- 10 ouă
- 250 ml lapte acru
- 180 ml ulei
- 2 pahare de făină
- 1 lingură de bicarbonat de sodiu
- 25 ml vodka
- 1 plic de zahăr vanilat
- 280 grame zahăr
Mod de preparare
Se pregătește un bol mare și se adaugă ouăle și zahărul. Se bat cu un tel timp de câteva minute, iar mai apoi se adaugă făină, zahărul vanilat și se bat cu un tel.
Se adaugă și uleiul, iar în timp ce se amestecă în compoziție se adaugă laptele acru. Se amestecă și bicarbonatul, iar la sfârșit pe pune vodca.
La sfârșit se pregătește o tavă rotundă și adâncă, în care se pune făină sau pesmet și se toarnă compoziția. Se acoperă cu o folie de aluminiu și se bagă în cuptor, la 200 de grade Celsius, timp de două ore. Apoi se scade temperatura la 150 de grade și se mai coace o oră. După ce s-a copt suficient, se scoate din cuptor și se pune pe o tavă.