Prăjitură cu griș delicioasă. Un desert simplu de preparat
Prăjitura cu griș este un desert pe cât de simplu de preparat, pe atât de delicios. Când este bine făcută și însiropată cu generozitate, această prăjitură devine desertul preferat al tuturor. Iată o rețetă clasică, ce nu dă greș niciodată!
- Prăjitură cu griș - o rețetă simplă
- Un desert însiropat și delicios
Prăjitura cu griș, însiropată cu lapte, este absolut delicioasă. Dacă urmezi pașii simpli de mai jos, vei obține un desert perfect pentru momentele în care vrei să-ți răsfeți familia cu ceva bun. Rețeta este cât se poate de ușoară!
Rețetă de prăjitură cu griș
Ingrediente
- 3 ouă mari
- 6 linguri rase de zahăr
- 9 linguri griș (pline)
- 500 ml lapte
- 2 plicuri zahăr vanilat (20 g)
- câteva linguri de frișcă bătută
- fructe din dulceață
Mod de preparare
Prima dată se separă ouăle, apoi se bat albușurile spumă cu un praf de sare. Se amestecă gălbenușurile cu zahăr, cu mixerul, timp de 2-3 minute. Se adaugă grișul și albușurile spumă și se amestecă totul ușor, cu o spatulă.
După ce ați terminat de făcut compoziția, ungeți o tavă mai mică cu unt, de aprox. 25cm x 15cm. Se presară o lingură de griș și se toarnă compoziția. Se dă la cuptor pentru cca. 25 de minute (maxim 30) la foc potrivit (180 grade C).
Când e gata, se toarnă laptele, rece, amestecat în prealabil cu zahărul vanilat (nu scoateți tava din cuptor și nici nu stingeți cuptorul) și se mai lasă încă 3 minute la cuptor.
După ce stingeți cuptorul, nu scoateți tava, ci lăsați prăjitura să se „așeze” 5 minute. Apoi, se scoate și se lasă la răcit, apoi se taie în bucăți potrivite. Poftă bună!