Rețetă de prăjitură cu griș de post. Cel mai delicios și rapid desert
Publicat pe 23.03.2022 la 00:19 Actualizat pe 23.03.2022 la 00:23
Pentru că ne aflăm în Postul Paștelui și cu siguranță ți-e poftă de ceva dulce, noi îți prezentăm cea mai simplă rețetă de prăjitură cu griș, un desert delicios și pe placul tuturor. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
- Rețetă de prăjitură cu griș de post
- Iată cum să prepari cel mai delicios desert!
Dacă vrei să-ți surprinzi familia, dar și musafirii cu un desert delicios, noi îți prezentăm rețeta de prăjitură cu griș care este ușor de preparat. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Rețetă de prăjitură cu griș de post
Ingredinte:
- 300 g gris
- 250 ml lapte de cocos bio
- 7 g bicarbonat de sodiu
- 200 g zahar
- 2 linguri ulei pentru tapetare vas
- 2 linguri faina pentru tapetare vas
Pentru sirop:
- 500 ml apa
- 250 g zahar
- sucul de la 1/2 lamaie
- putina coaja de lamaie bio
Pentru decor:
- fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare:
Într-un bol adăugăm grișul, zahărul tos și bicarbonatul. Amestecăm și turnăm laptele de cocos până când compoziția devine omogenă. Turnăm compoziția în tavă și trasăm cuburile de prăjitură.
Punem hârtie de copt pe margine, iar fundul tăvii îl vom tapeta cu ulei și făină. Coacem prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de 30 de minute. Punem la fiert siropul de apă cu zahăr și lăsăm să fiarbă la foc mediu timp de patru minute, iar apoi adăugăm sucul de lămâie și coaja de lămâie și fierbem timp de un minut.
Între timp scoatem prăjitura din cuptor și tăiem cuburile. Turnăm treptat siropul fierbinte peste prăjitură și punem pe fiecare cu puțină nucă de cocos. Scoatem prăjitura din tavă, iar după ce s-a răcit o puteți servi. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de macaroane cu nucă și pesmet. Dulcele copilăriei