Prăjitură Durerea. Reteță specială cu nucă și ness
Nu există persoană care să refuze o bucată de prăjitură, mai ales dacă vorbim de una specială, iar rețeta de mai jos este ideală în acest sens. Se prepară simplu și este foarte aromată datorită blatului și a cremei delicioase din ness.
- Prăjitura Durerea este delicioasă
- Cum se poate prepara
Prăjiturile sunt iubite de toată lumea și nu există nicio persoană care să refuze un dulce. Pentru a-i impresiona pe cei dragi poți să pregătești rețeta de mai jos, care este delicioasă. Se prepară simplu, iar rezultatul va fi unul de efect datorită cremei de ness.
Rețeta pentru prăjitura Durerea este ideală pentru a fi servită în familie sau la o masă mai specială. Ai nevoie de puține ingrediente, iar rezultatul va fi unul delicios, fără să te implici prea mult. La final, se poate consuma ca atare sau alături de o cupă de înghețată pentru un strop de prospețime.
Ingrediente
Pentru aluat:
- 200g făină
- 150g unt
- 100g zahăr pudră
- 1 ou
- 1 linguriță extract de vanilie
Pentru umplutură:
- 200g nucă măcinată
- 100g zahăr
- 2 lingurițe ness (cafea solubilă)
- 2 ouă
- 100ml lapte
- O esență de vanilie
Mod de preparare
Prima dată se pregătește aluatul. Într-un castron, amestecă făina și zahărul pudră. Adaugă untul tăiat în bucăți și frământă până obții un amestec cu o textură nisipoasă. Adaugă oul și extractul de vanilie și frământă până obții un aluat omogen. Înfășoară aluatul în folie alimentară și lasă-l la frigider timp de aproximativ 30 de minute.
Se pregătește apoi umplutura. Într-un castron, amestecă nucile măcinate cu zahărul și ness-ul. Adaugă ouăle, laptele și esența de vanilie și amestecă bine până se omogenizează.
Încinge cuptorul la 180°C și unge o tavă de copt cu unt sau tapeteaz-o cu hârtie de copt. Urmează să asamblezi prăjitura. Împarte aluatul în două părți egale și întinde fiecare parte într-o foaie de grosime medie pe o suprafață presărată cu făină. Așază o foaie de aluat în tavă și întinde uniform umplutura de nucă deasupra.
Acoperă cu cealaltă foaie de aluat și presează marginile pentru a sigila prăjitura. Poți să faci modele decorative cu o furculiță pe marginea prăjiturii, dacă dorești. Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când aluatul este frumos rumenit.
Lasă prăjitura să se răcească în tavă timp de câteva minute înainte de a o tăia în părți egale. Poți să o servești ca atare sau cu o înghețată de vanilie sau cu o cafea delicioasă!