Rețetă de prăjitură cu piersici și cocos. Desert de post pentru momente speciale
Publicat pe 26.04.2024 la 21:09 Actualizat pe 26.04.2024 la 21:09
Dacă sunteți în căutarea unei rețete delicioase și reconfortante pentru momentele speciale, nu căutați mai departe! Astăzi vă prezentăm o rețetă minunată de prăjitură cu piersici și cocos, un desert perfect pentru a fi savurat în timpul postului sau în orice altă ocazie specială.
- Rețetă de prăjitură cu piersici și cocos
- Ingrediente
- Mod de preparare
Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei să faci și tu această rețetă delicioasă.
Rețetă de prăjitură cu piersici și cocos
Ingrediente
- 2 căni de făină de grâu integrală
- 1 cană de zahăr de cocos sau îndulcitor preferat
- 1 cană de lapte de cocos
- 1/2 cană de ulei de cocos
- 1 cană de piersici proaspete, tocate în bucăți mici sau conservă de piersici fără sirop adăugat
- 1/2 cană de fulgi de cocos pentru decor
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament. Într-un castron mare, amestecați făina de grâu integrală și zahărul de cocos.
Adăugați laptele de cocos și uleiul de cocos în amestecul de făină și amestecați până când obțineți o compoziție omogenă. Incorporați bucățile de piersici în aluatul rezultat.
Turnați aluatul în tava pregătită și uniformizați-l cu o spatulă. Presărați fulgii de cocos deasupra aluatului.
Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când trece testul scobitorii (scobitoarea introdusă în mijlocul prăjiturii trebuie să iasă curată). Lăsați prăjitura să se răcească în tava de copt timp de aproximativ 10 minute, apoi tăiați-o în părți egale și serviți. Poftă bună!
Prăjitura negresă cu pere și gutui
Ingrediente
- 3 ouă
- 200 g zahăr
- 100 ml ulei vegetal (poate fi și ulei de cocos, pentru un gust mai intens)
- 200 g făină
- 50 g cacao
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/4 linguriță sare
- 2 pere mari, curățate și tăiate cubulețe
- 2 gutui mari, curățate și tăiate cubulețe
- Oțet balsamic pentru servire (opțional)
Mod de preparare
Pentru a pregăti prăjitura, începeți prin preîncălzirea cuptorului la 180°C și ungeti cu unt sau acoperiți cu hârtie de copt o formă de copt de aproximativ 20x30 cm, preferabil dreptunghiulară.
Într-un castron mare, bateți ouăle împreună cu zahărul până când obțineți o compoziție spumoasă și omogenă. Adăugați uleiul vegetal și amestecați bine. În alt castron, amestecați făina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
Adăugați treptat amestecul de ingrediente uscate în amestecul de ou și zahăr, amestecând continuu până când obțineți o compoziție omogenă. Adăugați cubulețele de pere și gutui și amestecați ușor pentru a le încorpora în aluat. Turnați amestecul rezultat în forma pregătită și nivelati suprafața cu o spatulă.
Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când un băț de cocktail introdus în mijlocul prăjiturii iese curat. Lăsați prăjitura să se răcească complet în formă înainte de a o tăia în bucăți egale.
Citește și: Papanași sănătoși cu fulgi de ovăz. Rețeta cu smântână și dulceață dietetică