Prăjitură răsturnată cu ananas. Rețetă simplă pentru un desert special
Un desert special pentru masa de Paște este prăjitura răsturnată cu ananas. Făcută după o rețetă foarte simplă, această prăjitură este un desert delicios, care va fi pe placul tuturor invitaților.
- Rețetă de prăjitură cu ananas
- Un desert delicios pentru masa de Paște
Prăjitura răsturnată cu ananas este o idee ideală pentru zilele de Paște. Nu trebuie să ai mult timp la dispoziție sau ingrediente speciale pentru a prepara acest desert, dar va fi cu siguranță o surpriză plăcută pentru oaspeții și familia ta.
Prăjitură răsturnată cu ananas
Ingrediente
- 1 conservă de rondele de ananas
- 140 gr unt
- 150 gr zahăr
- 5 ouă
- 200 gr făină
- 1 plic de praf de copt
- caramel
- 7 - 9 cireșe (opțional)
Mod de preparare
Pentru prăjitura răsturnată cu ananas veți avea nevoie de o formă de copt cu diametrul de 28 de cm. Ungeți forma de copt cu unt și puneți caramel pe fund, apoi aranjați feliile de ananas deasupra.
Apoi, puneti câte o cireașă în fiecare rondea de ananas. Totuși, puteți să săriți acest pas, dacă nu doriți ca prăjitura să aibă cireșe.
Untul cu zahărul se bat până când amestecul are o consistență cremoasă. Adăugați ouale și amestecați bine.
Se adaugă făina și praful de copt și se amestecă bine din nou.
Întregul amestec se varsă în forma de copt, peste rondelele de ananas. Tava se dă la cuptor timp de 45 minute la 180°C. Prăjitura este gata și poate fi servită după 10 minute de la scoaterea ei din formă.