Prajitură cu biscuiți, caramel și ciocolată. Un desert delicios pentru masa de Paște
Publicat pe 12.04.2022 la 22:07 Actualizat pe 12.04.2022 la 22:07
Paștele se aropie cu pași repezi, iar toate femeile vor să pregătească cea mai bună și bogată masă de sărbătoare. Noi îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura cu biscuiți, caramel și ciocolată. De ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert.
- Cum se pregătește prăjitura cu biscuiți, caramel și ciocolată
- De ce ingrediente avem nevoie
Îți dorești să petreci clipe frumoase alături de familie și prieteni, mai ales pentru că se apropie Paștele, iar tu vrei să pregătești o masă cât mai delicioasă și bogată? Dacă nu mai știi ce bunătăți să mai prepari, noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăjitura cu biscuiți, caramel și ciocolată. De ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert și care este modul de preparare.
Ține cont cu strictețe de pașii de mai jos și cu siguranță că vei fi lăudată de toți cei dragi datorită calităților tale culinare.
Rețetă pentru prajitura cu biscuiți, caramel și ciocolată
Ingrediente pentru blat
- 4 albușuri
- 100 grame de nucă macinată
- 100 de grame de zahăr
- 25 grame de făină albă de grâu
- un vârf de cușit de sare
- 12 biscuiți
- 2-3 linguri de lapte
Ingrediente pentru cremă
- 4 galbenușuri
- 400 ml lapte dulce
- un vârf de cuțit de sare
- 100 grame de zahăr
- 40 grame de făină albă de grâu
- 200 smântână pentru frișcă, de minim 20% grasime
- 4 grame de gelatină granule
- 20 grame de apă
Ingrediente pentru glazură
- 100 grame de smântană pentru frișcă
- 100 grame de ciocolată cu minim 45 % cacao
- nuci prăjite
Modul de preparare
Pentru început, separăm albușul de gălbenușuri. Aprindem cuptorul la 180 de grade și tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Într-un bol punem albușurile cu un praf de sare și amestecăm bine. Adăugăm treptat și zahărul, în timp ce batem compoziția încontinuu.
Punem peste și nuca măcinată și amestecăm bine. Într-o tavă punem compoziția și o lăsăm la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de pască cu brânză dulce și aluat pufos de cozonac. Un desert pentru toți cei dragi