Rețetă ardei iuți cu ceapă în oțet. Cel mai bun preparat pentru iarnă
Dacă vă doriți să încercați un preparat inedit, pe care să îl folosiți ca garnitură la un fel de mâncare, atunci trebuie să pregătiți această rețetă. Ardei iuți cu ceapă în oțet. Este cel mai bun preparat pentru zilele răcoroase de iarnă.
- Rețetă ardei iuți cu ceapă în oțet
- Ingredientele de care ai nevoie
- Cel mai bun preparat pentru iarnă
Printre rețetele de conserve picante, preparate de gospodine pentru iarnă, se numără și această rețetă de salată de ardei iuți cu ceapă în oțet. Este un preparat care poate fi servit alături de o ciorbă, de sarmale, sau inclusă în diverse salate aperitiv.
Ingrediente rețetă ardei iuți cu ceapă în oțet:
- 700 gr ardei iuți, roșii și verzi
- 150 gr ardei bulgărești
- 150 gr ardei capia, roșii
- 250 gr ceapă galbenă
- 250 gr ceapă roșie
Pentru soluția lichidă:
- 500 ml oțet de vin
- 500 ml apă
- 2 linguri sare pentru murături
- 4 linguri zahăr
- 1 lingură condimente pentru murături
Mod de preparare:
Ardeii iuți și cei bulgărești se spală bine și se toacă rondele, fără să le aruncați semințele. Ceapa albă și cea roșie se curăță și se toacă solzișori și se amestecă cu ardeii.
Puneți într-un vas, la foc, oțetul cu apa și condimentele.
Când lichidul începe să fiarbă, adăugați sarea și zahărul, după gust.
Lăsați să fiarbă 1-2 minute.
Între timp, puneți ardeii iuți amestecați cu ceapa în borcanele sterilizate și îndesați-le cât de mult, dar fără să striviți însă rondelele de ardei.
Turnați apoi soluția fierbinte în borcane, înfiletați capacele și acoperiti-le cu o pătură.
Le lăsați așa până se răcesc, apoi șe puteți eticheta și pune în cămară.
Citește și Ardei capia copți pentru iarnă. Rețeta simplă pentru fiecare gospodină