Cinci rețete de ardei iuți la borcan. Cum alegi ardeii potriviți
Publicat pe 30.06.2022 la 17:21 Actualizat pe 30.06.2022 la 17:21
Multe gospodine au început deja pregătirile pentru iarnă, iar bineînțeles că orice femeie își dorește o cămară plină cu de toate pentru anotimpul rece. Noi îți prezentăm câteva rețete de ardei iuți la borcan. Cum îi alegi pe cei potriviți, dar și ce trucuri există.
- Cele mai bune rețete de ardei iuți la borcan
- Trucurile pe care trebuie să le știe orice gospodină
Îți dorești o cămară cu cele mai bune bucate pentru iarnă? Ei bine, multe gospodine au început deja pregătirile pentru anotimpul rece, iar noi îți prezentăm câteva rețete de ardei iuți la borcan. Iată trucurile pe care trebuie să le știe orice femeie.
Cum alegi ardeii iuți de pus la borcan
Cu toții știm că atunci când ne dorim legume bune pentru iarnă, cel mai important pas este alegerea lor. Când vine vorba de ardeii iuți, cei mai buni sunt cei bulgărești, dar poți alege de care îți dorești, iar singura condiție este prospețimea lor.
Rețetă de ardei iuți tocați la borcan
Vrei să pregătești ardei iuți tocați la borcan? Noi îți prezentăm cea mai simplă, rapidă și delicioasă rețetă. Iată de ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
Ingrediente
- ardei iuți
- oțet
- sare
Modul de preparare
Pentru început, spălăm bine ardeii iuți, îi tăiem feliuțe sau bucățele mici, cum ne dorim, cu tot cu sâmburi, până la codițe. Îi punem în borcane, iar după amestecăm peste un litru de oțet cu o ligură de sare.
Ardei iute tocat la borcan cu țelină
În cazul în care vrei să faci ceva puțin mai diferit, ardeiul iute tocat, la borcan, cu țelină, este alegerea potrivită pentru tine.
Ingrediente
- 500 g ardei iute
- frunze și tulpini de țelină
- 100 ml oțet
- 400 ml apă
- o linguriță de sare
- 3 lingurițe de zahăr
Modul de preparare
Punem într-o cratiță oțetul, sarea, zahărul și apa. Tăiem ardeiul iute în jumate, pe lung, și scoatem semințele cu ajutorul unui cuițit, după care tocăm îl tocăm mărunt alături de țelină. Turnăm amestecum fierbinte peste legumele tocate, iar apoi le punem la borcan.
Ardei iuți la borcan cu miere
Îți dorești ceva puțin mai diferit pentru iarna aceasta? Noi îți prezentăm o rețetă simplă și rapidă pentru ardeii iuți la borcan cu miere.
Ingrediente
- 500 de g de ardei iuți
- un litru de oțet de mere
- 200 g de miere
Modul de preparare
Spălăm ardeii, după care le tăiem codițele cât mai scurte. Îi înghesuim bine în borane. Într-un bol dizolvăm oțetul rece și mierea, amestecând cu grijă. Turnăm amestecum în borcane până le umplem.
Rețetă de ardei iute tocat la borcan cu ceapă
Ingrediente
- 500 grame ardei iuți
- 250 g ceapă galbenă și roșie
- 300 ml oțet
- 300 ml apă
- o lingură sare grunjoasă
- 2-3 linguri zahăr
- o linguriță boabe de piper
- o linguriță boabe de muștar
- 2 foi de dafin
Modul de preparare
Curățăm bine ceapa și o tăiem în cubulețe. Spălăm ardeii și îi tocăm în rondele, după care îi amestecăm cu ceapa. Punem amestecul la foc meediu, într-o oaltă, alături de sare și restul condimentelor. Lăsăm la fiert pentru 3 clocote, iar apoi turăm totul în borcane, peste ardei.
Ardei iuți în ulei la borcan
Ingrediente
- 500 g ardei iuți
- o linguriță de sare
- 4 frunze de țelina
- 10 căței usturoi
- ulei
Modul de preparare
Coacem ardeii pe plită sau cuptor. Într-un borcan punem puțină sare și așezăm ardeii, adăugăm ustoriul tăiat subțire, după care punem țelina tăiată puțin mai gros și repetăm procesul până când umplem borcanul, iar la sfârșit punem frunzele de țelină. Turnăm peste uleiul.
Trei trucuri pentru cei mai gustosi ardei iuți la borcan
Unul dintre trucurile pe care puține gospodine îl știu este acela că după ce am pus ardeii iuți la borcan, cel mai bine este să îi depozităm într-un loc răcoros și întunecat. De asemenea, spălarea legumelor cu grijă este un aspect foarte important. În cazul în care vrei un gust puțin mai difierit, poți adăuga puțin zahăr.
Citește și: Rețetă de fasole galbenă la borcan. Un deliciu pentru întreaga familie