Rețeta fasole păstăi la borcan pentru iarnă. Trucul gospodinelor
Publicat pe 06.06.2022 la 18:20 Actualizat pe 06.06.2022 la 18:20
Fasolea păstăi este cunoscută și sub denumirea de teci. Această rețetă se păstrează excelent la borcan pentru iarnă. Gospodinele au un truc simplu, cu un ingredient pe care oricine îl are în casă, și anume aspirina, pentru ca fasolea păstăi să se păstreze foarte bine în cămară.
- Fasole păstăi la borcan pentru iarnă
- Ce truc folosesc majoritatea gospodinelor
Fasolea păstăi la borcan pentru iarnă este foarte gustoasă, sănătoasă, sățioasă și extrem de ușor de gătit. Secretul gospodinelor pentru ca fasolea să se păstreze foarte bine pe timpul iernii este aspirina. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Rețeta fasole păstăi la borcan pentru iarnă
Ingrediente:
-1 kg de fasole păstăi
-2 aspirine
-sare
Mod de preparare:
Se pune la fiert în apă fasolea păstăi cu două linguriţe de sare pentru fiecare litru de apă. Se fierbe doar 15 minute, nu complet, iar când este aproape gata, se pune fasolea păstăi în borcane. Se toarnă deasupra zeama sărată în care a fiert. Se pune câte o aspirină în fiecare borcan și apoi se astupă. Într-un vas mare se pun la fiert și se lasă acolo pentru 90 de minute.
Asta este tot ce trebuie să faci ca să te bucuri de gustul minunat de fasole păstăi chiar și pe timpul iernii. Veți vedea că fasolea nu-și va schimba gustul sau culoarea, iar imediat ce o veți scoate din borcane puteți să faceți cu ea cea mai bună mâncare.
Citește și: Vița de vie pregătită pentru iarnă, la borcan. Rețeta din bătrâni