Rețetă ciorbă de roșii cu tăieței. Se prepară repede și ușor, și are un gust minunat
Ciorba de roșii cu tăieței se prepară rapid, e gata în maximum jumătate de oră. Multora, acest preparat le aduce aminte de copilăria petrecută la bunici, de gustul și mirosul roșiilor culese direct din grădină.
- Rețetă ciorbă de roșii cu tăieței
- Un preparat rapid și ușor, cu un gust minunat
Roșiile sunt gustoase, aromate și unde mai pui că sunt benefice și pentru sănătate. Sunt bogate în antioxidanți și vitamine, mențin sănătatea oaselor, au efecte benefice pentru piele, păr și unghii, scad riscul de cancer și lista poate continua. Așadar, dacă alegi să pregătești această rețetă de ciorbă de roșii cu tăieței, pe lângă faptul că este un preparat rapid și ușor, cu un gust minunat, are și multiple beneficii.
Rețetă ciorbă de roșii cu tăieței
Ingrediente:
- 2 l de apă
- 600 g de roșii proaspete sau 1 conservă de roșii în bultion sau 400 ml de suc de roșii
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 2 fire de telina verde
- sare
- tăieței
Mod de preparare:
Puneți pe foc, într-o oală, apa, ardeiul tăiat felii, ceapa tăiată în 4, morcovul în bucați mari, și le lăsați să fiarbă timp de 10 minute.
Roșiile proaspete, după ce le desfaceți puțin coaja, le dați pe răzatoarea mare. Apoi, roșiile cu un varf de linguriță de sare și cele 2 fire de țelina verde, pe care le rupeți bucăți mari, le adăugați în oala pusă pe foc, după ce au trecut cele 10 minute.
Lăsați totul să fiarbă la foc mic, timp de 15 minute, iar dacădoriti să reduceți din aciditate, puteți adăuga un vârf de linguriță de zahăr.
Turnați apoi în oală tăiețeii. Puteți să folosiți tăieței de cumpărat, sau preparați în casă.
După ce se răcește, e numai bună de servit. Poftă bună!
Citește și Rețetă de chec rapid cu trei ingrediente. Un desert simplu, gata în doar cinci minute