Rețetă de roșii umplute cu brânză la cuptor. Un preparat culinar rapid și gustos
Publicat pe 14.07.2022 la 14:20 Actualizat pe 14.07.2022 la 14:20
Te-ai săturat de toate preparatele culinare pe bază de carne și vrei să te bucuri de savoarea legumelor de sezon, precum sunt roșiile?! Ei bine, noi venim cu o rețetă nouă și inedită, care cu siguranță o să-ți cucerească papilele gustative. Încearcă și tu rețeta de roșii umplute la cuptor cu brânză!
- Rețetă unui preparat culinar simplu
- Roșiile umplute cu brânză la cuptor sunt un adevărat deliciu
Rețetă de roșii umplute cu brânză la cuptor
Eși în pană de idei și nu știi ce să pregătești pentru cină, astfel ca tu și întreaga familie să fie mulțumită și să își răsfețe papilele gustative?! Trebuie să încerci rețeta de roșii umplute cu brânză la cuptor, iar apoi o să devină mâncarea voastră favorită.
Ingrediente:
- 5-6 roşii coapte bine
- 300 gr brânză feta sau telemea
- 2 ardei bulgăreşti, semiiuţi
- oregano
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Curăţăm roşiile de coajă, prin metoda clasică a scufundării în apă fierbinte, după ce le-am crestat uşor în prelabil. Când roşiile s-au răcit, le înlăturăm foarte uşor coaja, apoi le tăiem rondele de cca 0,5 cm grosime.
Într-o tava, formăm un pat din rondele de roşii care să acopere în întregime fundul tăvii, iar peste facem un alt strat cu ardei bulgăresc, curaţat de seminţe şi tăiat rondele. Peste acest pat de roşii şi ardei aşezăm un strat din felii subţiri de brânză.
Rânduim un nou strat de rondele de roşii bine coapte peste brânză, apoi adăugăm cel de-al doilea ardei bulgăresc. Completăm cu 3-4 felii de brânză deasupra și presărăm din abundenţă oregano și punem două linguri de ulei de măsline. Lăsăm tava la cuptor pentru 30 de minute, iar apoi, poti fi servite alături de cei dragi. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Supă de roșii cu găluște de griș sau de făină. Rețete pentru toate gusturile