Rețetă de brioșe cu afine, iaurt grecesc și fulgi de ovăz. O gustare sănătoasă, fără unt sau ulei
Această rețetă de brioșe cu afine, iaurt grecesc și fulgi de ovăz este grozavă pentru micul dejun. Fie că vorbim despre adulși sau copii, această gustare preparată în casă este o alegere mult mai bună decât cele din comerț.
- Cum să faci cele mai bune brioșe cu afine, iaurt grecesc și fulgi de ovăz
- Secretele gospodinelor
- Un preparat fără unt sau ulei
Pentru a evita ca brioșele tale să aibă o textură cauciucată, trebuie să nivelezi cu mare atenție făina, și să nu amesteci prea mult aluatul pentru brioșe. De asemenea, când coci brioșele, trebuie să amestecoi ingredientele uscate și umede până când sunt doar combinate, și nu până vei obține un aluat fin.
Rețetă de brioșe cu afine, iaurt grecesc și fulgi de ovăz
Ingrediente:
- 1 cană + 1 lingură făină universală, împărțită
- 1 cană de ovăz
- 2 linguri praf de copt
- 1/4 linguriță sare
- 2 ouă mari, bătute ușor
- 1 cană iaurt simplu grecesc
- 1/3 cană miere 1/4 cană lapte
- 2 linguri extract de vanilie
- 1 cană de afine, congelate sau proaspete
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F și fie ungeți o tavă pentru brioșe, fie puneți într-o tavă normală 12 forme de silicon.
Combinați 1 cană de făină, ovăz, praf de copt și sare într-un castron mare.
Într-un castron mediu, amestecați ouăle, iaurtul, mierea, laptele și vanilia până se combină bine. Se amestecă ingredientele umede cu ingredientele uscate până se combină.
Nu amestecați în exces.
Afinele se adaugă în făina rămasă și apoi se încorporează cu grijă în aluat. Împărțiți aluatul uniform între cupele de brioșe, umplându-le până la vârf.
Coaceți timp de 18-20 de minute, sau până când blaturile sunt tari și abia încep să devină aurii. Faceți testul scobitorii pentru a vedea că brioșele sunt gata.
Lăsați brioșele să se răcească complet în tavă înainte de a le transfera într-un recipient de depozitare sau de a le mânca. Poftă bună!!