Rețetă de brioșe cu stafide de post. Desertul perfect pentru weekend
Publicat pe 03.03.2023 la 22:32 Actualizat pe 03.03.2023 la 22:32
Dacă și tu își dorești să pregătești ceva pentru post, căci suntem în postul Paștelui, dar ai rămas în „pană” de idei, atunci nu-ți face probleme, deoarece venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru brioșele cu stafide. Ei bine, acest desert este perfect pentru zilele de weekend, iar musafirii tăi îl vor adora cu siguranță. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru această rețetă, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de brioșe cu stafide de post
- Care sunt ingredientele de care aveți nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de brioșe cu stafide de post este ideală pentru această perioadă a anului. Nu este deloc greu să o pregătești și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un desert delicios și care îți va încânta papilele gustative!
Rețetă de brioșe cu stafide de post
Ingrediente:
-2 banane moi, foarte coapte
-1 fiolă de esență vanilie
-1/2 ceașcă de ulei de floarea soarelui
-1 ceașcă de apă minerală gazoasă
-1 ceașcă de stafide sau alte fructe, după preferință
-1/2 lingură de scorțișoară
-1 ceașcă de zahăr brun
-1 plic de praf de copt
-2 cești de făină
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la foc mic, la 180 de grade Celsius, iar o tavă de brioșe se unge cu ulei. Se amestecă foarte bine făina cu zahărul, praful de copt, scorțișoara, după care se cerne amestecul, pentru ca brioșele să fie pufoase.
Bananele trebuie pasate cu ajutorul unei furculițe, nu cu un mixer, pentru a avea o textură neomogenă. Peste bananele pasate se toarnă amestecul pe care l-ați pregătit mai sus, dar și ulei cu apa minerală carbogazoasă.
Când pasta se amestecă extrem de bine și are o textură bună se pun stafidele. Amestecul se pune în formele din tavă și se bagă la cuptor la temperature de 180 de grade Celsius pentru aproximativ 25 de minute. Brioșele se scot din cuptor când sunt gata, după se lasă la răcit și se pot servi. Poftă bună!