Ingredientul care trebuie pus în compoziția checului pentru a ieși pufos. Așa îi vei da un gust delicios
Publicat pe 26.02.2023 la 13:48 Actualizat pe 26.02.2023 la 13:48
Toată lumea iubește checul și este desertul perfect pentru orice perioadă a anului, deoarece se poate prepara cu cacao, fistic, simplu, vanilie și alte ingrediente. Ei bine, pentru a ieși pufos, acest desert are nevoie de un ingredient care trebuie pus în compoziție. Așa îi vei da un gust delicios!
- Ingredientul pe care să-l pui în compoziția checului pentru a ieși pufos
- Așa îi vei da un gust delicios
Tu ai idee ce ingredient trebuie pus în compoziția checului pentru a ieși pufos? Acest desert este ușor de preparat, iar dacă ești atent la ingredient, atunci îi vei da un gust cu adevărat delicios.
Ingredientul pe care să-l pui în compoziția checului pentru a ieși pufos
Ingredientul pe care să-l pui în compoziția checului pentru a ieși pufos este oul. Datorită ouălor, checul va ieși pufos și nu vei avea nevoie nici de praf de copt și nici de bicarbonat de sodiu sau alt ingredient de creștere.
Pentru chec, gălbenușurile trebuie să fie puse la temperatura camerei, iar albușurile când se fac spumă trebuie să fie reci, deci înainte de amestecare trebuie băgate la frigider pentru maxim două ore.
Rețetă delicioasă de chec
Ingrediente:
-2-3 linguri de cacao;
-o linguriță de praf de copt amestecat în făină;
-1 lingură de zeamă de lămâie;
-8 linguri de zahăr;
-8 linguri de ulei;
-mirodenii (coajă de lămâie, esență de vanile);
-4 ouă;
-jumătate de linguriță de sare;
-8 linguri de făină.
Mod de preparare:
Se bat gălbenușurile cu zahărul până se topește zahărul, apoi se adaugă ulei, albușurile bătute spumă și făina cu praful de copt. Se amestecă foarte bine cu o lingură de lemn, apoi se pune compoziția într-o tavă unsă cu unt sau cu ulei și tapetată cu făină, trei sferturi din cantitate, iar celălalt sfert se amestecă cu cacao și se adaugă deasupra.
Se pune tava în cuptorul preîncalzit, dar nu încins și se bagă la copt pentru aproximativ 45 de minute la foc mediu. Înainte de a le scoate din cuptor, încercați dacă e copt cu scobitoarea, îl scoateți din tavă și îl puneți într-o folie pentru alimente, iar checul este gata. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de pâine veche sau uscată. Cum poți refolosi pâinea