La ce temperatură se coace checul la cuptorul electric. Greșeala care îți strică preparatul
Publicat pe 16.02.2023 la 10:46 Actualizat pe 16.02.2023 la 10:46
Ți se întâmplă să faci un chec, dar să ai surpriza că rezultatul nu este unul pe măsura așteptărilor? La ce temperatură se coace desertul la cuptorul electric, de fapt. Multe femei fac această greșeală care strică preparatul.
- La câte grade se coace checul la cuptorul electric
- Tot ce trebuie să faci, pas cu pas
Mulți iubesc checul, însă nu orice gospodină știe cum să îl prepare „ca la carte”. Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei ca desertul să fie mai bun ca niciodată. Trebuie să fii foarte atentă dacă alegi să folosești un cuptor electric.
La câte grade se coace checul la cuptorul electric
Probabil că multe gospodine nici nu știau, însă temperatura ideală la care se coace checul la cuptorul electric este de 175 de grade Celsius. Doar dacă vei proceda așa de acum vei avea un preparat pufos și delicios.
Ingrediente
- două linguri de cacao
- o linguriță praf de copt
- un varf de cuțit de sare
- 5 ouă
- 16 grame de zahăr vanilinat
- 4 linguri de ulei
- 200 de grame de făină
- 200 de grame de zahăr
Modul de preparare
Pentru început, separăm cele cinci ouă și batem bine albușurile spumă cu zahăr. Pentru acest pas putem să folosim un mixer. Punem peste praful de copt pe care îl stingem cu puțin oțet. Într-un alb bol amestecăm sarea, uleiul și gălbenușurile.
Punem peste compoziția cu gălbenușurile făina cernută. Amestecăm totul cu o spatulă, cu atenție. Pentru următorul pas este necesar să punem jumătate din aluat într-un alt castron.
Amestecăm două linguri de cacao cu apă și punem peste una dintre cele două jumătăți. Punem o folie de copt într-o tavă. Este necesar să preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Punem în tavă câte o lingură din compoziția cu cacao, iar apoi fără. Procedăm așa până când folosim tot aluatul. Se lasă la 175 de grade Celsius pentru aproximativ 50 de minute. Poți testa cu o scobitoare dacă este gata, se lasă la răcit și apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: La ce temperatură se coc cartofii în coajă. Așa au gustul perfect