La ce temperatură se coc cartofii în coajă. Așa au gustul perfect
Publicat pe 13.02.2023 la 15:58 Actualizat pe 13.02.2023 la 15:58
În această perioadă din an, foarte multe persoane consumă cartofi noi cu coajă, copți în cuptor sau chiar pe grătar. Ei bine, multe persoane nu știu exact la ce temperatură se coc cartofii în coajă. Temperatura depinde foarte mult de mărimea cartofului pe care îl coci. Dacă ești atent la aceste detalii, atunci cartofii tăi cu coajă vor avea un gust perfect. Iată cum trebuie să-i prepari!
- Tempertura la care se coc cartofii în coajă
- Așa au gustul perfect
Tu ai idee la ce temperatură trebuie să coci cartofii în coajă? Îi vei face delicioși dacă ai grijă la ce tempertaură îi pui, dar și pentru cât timp. Iată cum trebuie să procedezi!
Tempertura la care se coc cartofii în coajă
Tempertura la care se coc cartofii în coajă depinde foarte mult de mărimea cartofilor. Dacă cartofii sunt mari, atunci aceștia se coc la 180 de grade Celsius pentru o oră, iar dacă sunt mici se coc la 150 de grade Celsius pentru aproximativ o oră și jumătate.
Rețetă de cartofi copți în coajă
Ingrediente:
-cartofi
-sare
-ulei
Mod de preparare:
Se aleg cartofii să fie de aceeași mărime, pentru a avea același timp de coacere. Dacă cartofii sunt mai mari, aceștia au nevoie de mai mult timp de coacere, iar dacă sunt mai mici, atunci ai nevoie de mai puțin timp de coacere.
Se spală foarte bine cartofii, se șterg cu ajutorul unui șervețel de bucătărie, după care se înțeapă cu ajutroul unei furci mici sau a unei furculițe. Se înșeapă pentru a permite aburului să iasă la exterior în timp ce ei se coc.
Se pun cartofii pe o tavă și se ung cu ulei și cu sare pe toate părțile, pentru a se coace uniform. Se preîncălzește cuptorul la temperatura de 150-180 de grade Celsius, depinde de mărime și se bagă cartofii în cuptor. Se lasă în cuptor aproximativ o oră, după care se scot și se servesc cu unt, iaurt, margarină sau smântână.
Citește și: Ingredientul care trebuie pus în musaca. Așa îi dai cel mai bun gust