Ingredientul care nu trebuie să lipsească din mâncarea de cartofi. Schimbă gustul complet
Publicat pe 07.02.2023 la 14:11 Actualizat pe 07.02.2023 la 14:12
Mâncarea de cartofi este unul dintre cele mai simple preparate întâlnite adesea pe mesele românilor, dar există mai multe rețete. Cu toate acestea, gustul cel mai bun, cel care îți amintește de mâncarea bunicii, îl vei obține doar dacă incluzi la final un ingredient care schimbă în bine totul.
- Mâncare de cartofi tradițională
- Ingredientul care îi dă gustul pe care îl iubești
O mâncare delicioasă de cartofi se poate face după o rețetă simplă și nici măcar nu este nevoie să pui carne, astfel că e ideală pentru perioadele de post. Ingredientul care nu trebuie să-ți lipsească este la îndemâna oricui și în combinație cu cartofii va vei obține o aromă inconfundabilă.
Ingredientul care nu trebuie să lipsească din mâncarea de cartofi
În cazul mâncării de cartofi, diferența o fac condimentele și verdeața pe care alegi s-o pui la final. Poți încerca să pui cimbrișor sau pătrunjel proaspăt, dar nimic nu se compară cu gustul pe care îl dă mărarul cartofilor preparați astfel.
Rețeta clasică e simplă. Vei avea nevoie de șase cartofi mari, usturoi, sau pastă de usturoi făcută în casă, o ceapă mare, o legătură de mărar verde, două linguri de ulei, sare și piper. Cu doar câteva ingrediente accesibile vei obține o mâncare absolut delicioasă. Dacă doriți, puteți să adăugați și afumătură.
Prima dată se spală și se curăță cartofii, apoi se taie în bucăți mari. Se pun la fiert într-o oală cu apă care a dat deja în clocot o dată. Se pune și ceapa tocată mărunt și se lasă la fiert acoperiți cu un capac.
Când apa a scăzut se poate adăuga piperul și sarea, dar și usturoiul și pasta de ardei. La final vine și vedeta acestui preparat, mărarul. Se toacă mărunt și se pune la sfârșit, chiar după ce oprești focul.