Ingredientul care trebuie pus în apa în care fierbi cartofii. Trucul bucătarilor
![Bianca Cimpoi](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/bianca-cimpoi-1667898384.jpg)
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 26.01.2023 la 23:45
Actualizat pe 26.01.2023 la 23:45
Cartofii pot fi integrați în diverse rețete, având în vedere că sunt folosiți atât în preparate simple, dar și mai complexe. Cu toate că piureul de cartofi este ușor de făcut, bucătarii au un secret, mai exact un ingredient pe care îl pun în apa în care fierb cartofii.
- Ce ingredient trebuie pus în apa în care fierb cartofii
- Secretul bucătarilor
Dacă vrei să te bucuri de un preparat delicios, bucătarii recomandă ca un apa în care fierb cartofii să fie pus un ingredient, care poate părea banal, dar va da un gust delicios. În plus, dacă optezi pentru varianta de a fierbe cartofii în coajă, vei putea să îi cureți mult mai ușor.
Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi în apa în care fierbi cartofii
Bucătarii profesioniști obișnuiesc să pună zeamă de lămâie în apa în care fierb cartofii. Sucul trebuie adăugat, atunci când sunt aproape fierți, astfel încât să poată absoarbe zeama, ceea cee va oferi un gust delicios preparatului.
În acest fel, cartofii își vor păstra culoarea, dar vor putea fi curățați mult mai ușor, dacă alegi să îi fierbi în coajă.
De asemenea, atunci când sunt puși la fiert cartofii, poate fi adăugată și crenguțe de mărar sau pătrunjel, pentru un gust delicios. La fel de popular în rândul bucătarilor profesioniști este și oțetul, care poate fi pus în apa în care sunt fierte legumele. În acest fel, vor rămâne întregi.
Apa de cartofi este folosită de bucătari la supe sau ciorbe, având în vedere că amidonul din legume va oferi un gust mai bun preparatului și va permite să aibă o consistență mai groasă.
În plus, apa de la cartofi poate fi folosită și atunci când sunt preparate sosuri. Indiferent de tipul se sos, poate fi adăugat, astfel încât să aibă o textură mai densă.
Apa în care ai fiert cartofii are beneficii surprinzătoare și în cazul plantelor, căci poate fi considerată îngrășământ natural.
Atunci când temperaturile sunt scăzute, chiar este recomandat ca apa de la cartofi să fie turnată în ghiveci, pentru că plantele nu vor fi afectate de frig și vor fi menținute sănătoase.
Citește și: Când se pune sarea în piure, de fapt. Rețeta perfectă pentru cel mai bun preparat