La ce temperatură se coace cozonacul la cuptorul electric. Așa îl faci rumen și pufos
Publicat pe 14.02.2023 la 14:20 Actualizat pe 14.02.2023 la 14:20
Toate gospodinele adoră și iubesc să facă cozonac, pentru că cei mici mănâncă acest desert cu poftă, mai ales dacă este pufos și rumen. Ei bine, cozonacul se va face așa dacă ai grijă la ce temperatură îl pui să se coacă. Iată la ce temperatură se coace cozonacul la cuptorul electric, de fapt!
- Temperatura la care se coace cozonacul la cuptorul electric
- Așa îl vei face să fie rumen și pufos
Noi își vom prezenta la ce temperatură trebuie să coci cozonacul, asta dacă și tu îți dorești să îl faci rumen și pufos. Temperatura contează foarte mult, căci cozonacul nu trebuie să fie nici prea ars, nici clică.
Temperatura la care se coace cozonacul la cuptorul electric
În comparație cu cuptoarele pe gaz, cuptoarele electrice sunt mult mai spațioase în interior și pot ajunge chiar și la o capacitate de 80 de litri. Cuptoarele electrice sunt foarte eficiente și au o putere cuprinsă între 4.000 și 4.500 W.
Cuptoarele electrice ajung chiar și la o temperatură de 300-325 de grade Celsius, în timp ce cuptoarele pe gaz au o temperatură care ajunge până la 250 de grade Celsius. Cu aceste calități, fiecare mâncare trebuie făcută în cuptor la o temperatură anume.
Ei bine, cozonacul se coace în cuptorul electric la temperatura de 180 de grade Celsius. Așa îl vei face să fie rumen și pufos, iar cei mici îl vor adora cu siguranță.
La ce temperatură se coace cozonacul în cuptorul pe gaz
În cuptorul pe gaz există alte diferențe, astfel că trebuie să coci cozonacul la altă temperatură. Așadar, în cuptorul pe gaz se coace cozonacul la temperatura de 175-190 de grade Celsius. Trebuie copt la o temperatură mai mare, deoarece nu se va coace și va rămâne aluatul clică.
Citește și: Ingredientul care nu trebuie să lipsească de la gogoși. Așa le faci pufoase și gustoase