Ingredientul care nu trebuie să lipsească de la gogoși. Așa le faci pufoase și gustoase
Publicat pe 11.02.2023 la 10:50 Actualizat pe 11.02.2023 la 10:50
Mulți români iubesc gogoșile, însă puține gospodine știu care este secretul pentru a fi cele mai gustoase. Ce ingredient secret nu trebuie să lipsească din aluat. Dacă alegi să îl folosești și tu vor fi mai pufoase decât de obicei. Vei primi multe laude din partea pofticioșilor.
- Ingredientul pe care trebuie să îl folosești la gogoși
- Secretul pentru a fi mai gustoase și pufoase
Gogoșile sunt iubite de mulți, dar nu oricine știe cum să le facă delicioase. Există multe rețete, unele dintre ele tradiționale, iar altele mai noi. Iată care este ingredientul secret care te va ajuta să le faci mai pufoase ca niciodată.
Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos, iar apoi nu îți mai rămâne decât să te bucuri de rezultate. Pofticioșii te vor lăuda și cu siguranță că vei repeta rețeta. Iată cum trebuie să procedezi de acum, dar și ce e important să știi când vine vorba de ingrediente.
Ingredientul pe care trebuie să îl folosești la gogoși
Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească de la gogoși este kefirul. Acesta le va face mai gustoase și pufoase decât de obicei dacă alegi să îl folosești când faci aluatul. Vei rămâne surprinsă de rezultate.
Ingrediente
- un praf de sare
- 400 g făină
- 30 g zahăr
- 7 g drojdie uscată
- 250 ml kefir
- un ou
Modul de preparare
Pentru început, trebuie să știi că este important ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Într-un bol încăpător trebuie să cerni făina. Pentru următorul pas este necesar să amesteci kefirul cu zahărul cu un mixer.
Punem amestecul cu zahărul și kefirul în bolul cu făina cerută. Peste punem un praf de sare, drojdie și oul, iar apoi amestecăm toate ingredientele. Ulterior, trebuie să frămânți aluatul cu mâinile.
Acoperă vasul cu un prosop și lasă aluatul să se „odihnească” timp de aproximativ 40 de minute. Taie gogoșile cu un cuțit și mai lasă-le la crescut pentru 15 minute. Prăjește-le într-o tigaie cu ulei, iar după ce s-au mai răcit le poți pune și zahăr pudră. Poftă bună.
Citește și: Ingredientul care nu trebuie să lipsească din turtele pufoase la tigaie. Cum să le faci bune ca la bunica