Ingredientul cu care poți să înlocuiești drojdia la plăcinte, gogoși sau chifle. Vor ieși la fel de pufoase!
Publicat pe 24.01.2023 la 10:54 Actualizat pe 24.01.2023 la 10:54
Dacă vrei să faci gogoși, plăcinte sau chifle, dar nu mai ai drojdie în casă, noi își vom prezenta o soluție ca să faci aceste preparate. Un ingredient te va ajuta să înlocuiești drojdia, fie ea proaspătă sau uscată. Dacă folosești acest ingredient, preparatele tale vor ieși la fel de pufoase. Iată despre ce este vorba!
- Un ingredient poate înlocui drojdia la plăcinte, gogoși sau chifle
- Sigur nu știai asta până acum
Un ingredient pe care cu siguranță îl ai în bucătărie te va ajuta să înlocuiești drojdia la plăcinte, gogoși sau chifle. Nu este deloc greu să pui acest ingredient în locul drojdiei, însă trebuie să ai mare grijă la câteva detalii.
Ingredientul cu care poți să înlocuiești drojdia la plăcinte, gogoși sau chifle
Ingredientul cu care poți să înlocuiești drojdia la plăcinte, gogoși sau chifle este chiar bicarbonatul de sodiu. Ei bine, este foarte important să știi că bicarbonatul de sodiu se stinge cu ceva, motiv pentru care ar trebui să folosești zeama de la lămâie. Datorită lămâii, aluatul tău va forma bule, care ajută la creșterea acestuia.
Câtă cantitate foloseai la drojdie pentru aluat, exact aceeași cantitate trebuie să o folosești și la bicarbonat de sodiu. Pentru a se face acid, folosește aproximativ o lingură de zeamă de lămâie, iar aluatul tău va crește frumos, exact ca și cum ai fi pus drojdie.
Alte ingrediente cu care să înlocuiești drojdia
De asemenea, există și alte ingrediente cu care să înlocuiești drojdia, asta dacă vrei neapărat să faci plăcinte, gogoși sau chifle și nu mai ai în casă drojdie. Astfel, te mai poți ajuta de bicarbonat de sodiu, lapte și oțet. Această combinație de ingrediente va ajuta aluatul să crească frumos și să fie la fel de pufos.
Dacă ai nevoie de 50 de grame de drojdie și nu ai în casă, atunci folosește 25 de grame de lapte amestecat cu oțet și 25 de grame de bicarbonat de sodiu. Acidul cauzat de oțet îți va ajuta aluatul la creștere, iar laptele și bicarbonatul de sodiu îl vor face să fie pufos.
Citește și: Ce ingredient îți strică aluatul pentru pâine și nu se mai dospește! Multe gospodine fac această greșeală