Rețetă de plăcintă cu zmeură. Un desert pe gustul copiilor
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 26.06.2022 la 17:38
Actualizat pe 26.06.2022 la 17:40
Dacă ești în căutarea unui desert delicios cu fructe de pădure, plăcinta cu zmeură este una dintre variantele pe care ar trebui să le încerci. Un preparat ușor de făcut, care este pe placul copiilor, plăcinta cu zmeură poate fi făcută urmând o rețetă simplă.
- Plăcintă cu zmeură
- Un desrrt delicios și simplu de făcut
Plăcinta cu zmeură poate fi desertul preferat al familiei tale. Cu doar câteva mici secrete, pe care le vei găsi în rețeta de mai jos, vei putea oferi celor mici o plăcintă cu zmeură de care nu se vor mai sătura. Diin fericire, nu trebuie să fii maestru cofetar pentru a putea face acest desert ca la carte.
Rețetă de plăcintă cu zmeură
Ingrediente
Aluat
- 350 g făină
- o lingură de zahăr
- o jumatate de linguriță de sare
- 230 de unt abia scos din frigider
- 6 linguri de apă foarte rece,
- un gălbenuș de ou și o lingură de lapte
Umplutură
- 600 g zmeură
- 5 linguri de zahăr
- 2 linguri de făina de tapioca sau amidon de porumb
- o lingură de zeamă de lămâie
Mod de preparare pentru plăcinta cu zmeură
Pentru aluat, amestecați făina cu untul până devine o compoziție fărâmicioasă. Adaugați apa și amestecati până aluatul începe să se lege.
Aluatul se împarte în două bile, jumatățile se înfășoară în folie alimentară si se pun la frigider o oră. Zmeura se pune într-un bol, se amestecă cu 5 linguri de zahăr și 2 linguri de făina de tapioca sau amidon de porumb și cu lingura de zeamă de lămâie.
Cuptorul se preîncălzește la 200 de grade. Scoateți una dintre cele două bile de aluat din frigider și o întindeți. Acest procedeu se face cât mai repede, pentru că aluatul se lucrează mai ușor cât timp e rece.
Aluatul întins se pune într-o tavă de tartă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Tăiați marginile care cad peste tava, lăsând doar o margine de aproximativ 2 cm.
Se răstoarnă fructele în tavă și se acoperă cu cealaltă foaie de aluat întinsă. Marginile foii de deasupra trebuie să le „tiviți’ sub marginea aluatului de jos, ținând degetul arătator sub aluat și presând, de-o parte și de alta, cu arătătorul și degetul mare de la cealaltă mână. Totuși, dacă pare prea greu, poți să tai aluatul fășii și să formezi un grilaj deasupra fructelor.
Se unge cu gălbenuș de ou bătut cu o lingură de lapte, se presară zahăr tos deasupra și se crestează în câteva locuri. Se lasă la cuptor aproximativ o oră, până se rumenește, iar apoi se lasă la răcit, încă o oră, cel puțin. Plăcinta cu zmeură poate fi servită simplă, decorată cu fructe sau alături de o cupă de înghețată.
Citește și: Rețetă de plăcintă cu urzici. Un preparat perfect pentru micul dejun