Ingredientul cu care poți înlocui amoniacul folosit în prepararea prăjiturilor. Secretul folosit de gospodine în pragul sărbătorilor
Publicat pe 23.12.2022 la 19:01 Actualizat pe 23.12.2022 la 19:01
Pentru că ne mai despart doar câteva zile de cele mai așteptate sărbători din an, milioane de gospodine și-au pregătit deja rețelele pentru preparatele tradiționale pe care le vor găti de Crăciun și de Revelion. Astfel, când vine vorba de prăjituri, există o mulțime de rețete pe internet care să le vină în ajutor bucătăreselor. Totuși, cum multe dintre regrete au nevoie de amoniac în compoziție, în cazul în care nu îl aveți în casă, acesta poate fi înlocui cu un alt ingredient din bucătărie.
- Ingredientul cu care poți înlocui amoniacul folosit în prepararea prăjiturilor
- Secretul folosit de gospodine în pragul sărbătorilor
Un ingredient din bucătărie te va salva în pregătirea prăjiturilor dacă nu ai la indemnă amoniac. Bucătăresele trebuie să știe acest secret pentru pregătirea preparatelor dulci pentru sărbătorile din acest an.
Amoniacul, ingredient folosit la prepararea prăjiturilor
Amoniacul este un ingredient de panificație folosit în prepararrea prăjiturilor cel mai des. Acesta dă chiar o textură crocantă fursecurilor. Însă, cu toate acestea, chiar și amoniacul are un înlocuitor. Bicarbonatul de amoniac se folosea la începutul anilor 1800, înainte ca praful de copt și bicarbonatul de sodiu să se inventeze.
Bicarbonatul de amoniu este un agent de fermentare al alimentelor preparate în casă. Amoniacul, combinat cu bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru aluaturi, cum ar fi pâinea, biscuiții și clătitele, dar și alte produse de panificație.
Ingredientul cu care poți înlocui amoniacul
Cel mai bun înlocuitor pentru amoniac este praful de copt. Însă, un alt ingredient, folosit în lipsa amoniacului, poate fi și bicarbonatul de sodiu. Însă, la folosirea prafului de bicarbonat, trebuie să adăugați cu 25% mai mult produs.
În acest fel, pâinea, și aproape toate produsele de patiserie necesită un agent de fermentare, pentru ca acestea să crească. Și, există două tipuri de agenți de fermentare. Astfel, există fermentare chimică, unde avem bicarbonatul de sodiu și praful de copt, și fermentarea biologică, unde avem drojdia.