Rețetă de budincă cu lămâie. Desert delicios și cremos pentru zilele călduroase
Dacă vrei să te delectezi cu un desert delicios și cremos potrivit pentru zilele călduroase, noi îți prezentăm rețeta de budincă cu lămâie care este ușor de realizat dar și gustoasă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru realizarea acestui desert delicios!
- Rețetă de budincă cu lămâie
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Budinca cu lămâie este un desert popular și destul de delicios desertul merge de minune cu înghețată de căpșune sau cea de cocos. Dacă vrei să-ți surprinzi familia un preparat gustos, noi îți prezentăm cea mai simplă rețetă pe care o poți face în doar câțiva pași.
Rețetă de budincă cu lămâie
Ingredinte:
- 460 ml lapte
- 180 g zahăr pudră vanilat
- 80 g unt
- 80 g făină
- 7 g praf de copt
- 3 gălbenușuri
- 3 albușuri
- coaja rasă și sucul de la 2 lămâi
Mod de preparare:
Amestecă untul cu coaja de lămâie și zahărul pudră până când se obține o pastă, iar apoi adaugă galbenușurile și amestecă cu o spatulă. Pune făina treptat folosind un tel sau mixer, iar peste compoziția obținută toarnă sucul de lămâie, iar apoi laptele până când aceasta devine închidă.
Albușurile le batem spumă până când devine o bezea tare, iar spuma o puteți incorpora cu grijă în compoziția lichidă. Luăm șase forme termorezistente și le ungem cu unt, iar apoi turnăm compoziția de budincă. Punem într-o tavă formele și umplem tava cu apă fierbinte.
Dăm la cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius, până când se rumenește budinca la suprafață. În timpul coacerii mai turnam apă fierbinte pentru a nu se evapora, asta pentru ca budinca să-și păstreze textură cremoasă. Puteți servi budinca cu înghețată. Poftă bună!