Rețetă de bulion de roșii făcut în casă. Modul simplu de preparare
Gospodinele se pregătesc cu preparatele pe care să le pună la conservat pentru la iarnă, iar în această perioadă cumpără roșii pentru a face bulion. Vă prezentăm o rețetă simplă și rapidă de bulion făcut în casă.
- Rețetă simplă de bulion de roșii
- Se prepară foarte repede
Pe final de vară și început de toamnă gospodinele se pregătesc pentru perioada iernii, astfel că încă de pe acum pun zarzavat la conservat, dar fac și bulion. Astăzi vă vom prezenta o rețetă simplă și rapidă de bulion ca la mama acasă. Aveți nevoie de puține ingrediente.
Ingrediete
- 6 kg de roșii bine coapte
- 3 lingurițe de sare grunjoasă
- 2 tije de frunze de țelină
- o bucată de hrean
Mod de preparare pentru rețeta de bulion făcut în casă
Vom spăla roșiile foarte bine, vom înlătura partea albă, după care le vom tăia în sferturi. Acestea se vor da la mașina de tocat cu dispozitivul special pentru bulion, cel care reține astfel cojile și semințele.
Sucul obținut de la pulpa de roșii se pune într-un vas mare cu fund gros și se dă totul la fiert, pentru o oră la foc mediu. Între tine ne vom ocupa și de țelină, dar și de hrean. Le vom tăia pe acestea mărunt și le vom amesteca peste bulionul de roșii împreună cu sarea.
Bulionul urmează să se lase la fiert până când se va obține consistența dorită, nu o pastă subțire, dar nici foarte groasă. Când este gata fiert, frunzele de țelină și bucata de hrean se vor scoate din compoziție, iar bulionul se lasă la răcit.
După ce s-a mai răcit, bulionul se pune în sticle cu capace, după care se pune totul într-un vas mare cu un proscop pe fundul acestuia, se adaugă apă până la gâtul sticlelor și se lasă la fiert la bain-Marie pentru jumătate de oră. Vom scoate ulterior sticlele și le vom lăsa la răcit, după care se vor pune în camară și sunt gata de conservat pentru la iarnă.