Roșii în bulion fără conservant. Rețeta bunicii
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 07.07.2022 la 14:25
Actualizat pe 07.07.2022 la 14:25
Roșiile în bulion pot fi folosite la ciorbe, tocane, ghiveciuri de legume și, de ce nu, la pizza. Mai mult decât atât, este bine de știut că consumul de roșii are o mulțime de beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea riscului de boli de inimă și cancer. O singură roșie poate furniza aproximativ 40% din minimul zilnic recomandat de vitamina C.
- Roșii în bulion, rețeta pas cu pas
- Rețeta tradițională a bunicii
- Perfecte pentru iarnă
De asemenea, roșiile sunt o sursă excelentă de vitamina C, potasiu, acid folic și vitamina K. Aceste legume conțin vitamina A, care susține imunitatea, vederea și sănătatea pielii; vitamina K, care este bună pentru oase; și potasiu, un nutrient cheie pentru funcționarea inimii.
Roșii în bulion fără conservant
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cele mai delicioase roșii în bulion, fără conservant, pentru iarnă!
Ingrediente:
450 g roșii de vară
100-150 ml suc de roșii
puțină sare
Mod de preparare:
1. Se spală bine roșiile și apoi se scurg și se taie bucăți. Nu se decojesc. Se sterilizează atât borcanele, cât și capacele.
2. Se îndeasă bucățile de roșii în borcane. Se pune în fiecare brocan câte o jumătate de linguriță de sare și se toarnă suc de roșii.
3. Se închid capacele metalice. Se lasă pe foc timp de 60 de minute și apoi se lasă la răcorit în oală. Imediat se mută în cămară. De obicei, în cămară rezistă peste 1 an.
Citește și: Tocăniță de pipote cu ceapă și ardei. O rețetă ușoară pentru mâncare la bunica acasă