Rețetă de cartofi la cuptor cu bacon crocant și parmezan. O adevărată delicatesă perfectă pentru cină
Publicat pe 04.02.2025 la 17:14 Actualizat pe 04.02.2025 la 17:14
Toată lumea iubește rețetele rapide și ușoare, iar cartofii la cuptor cu bacon crocant și parmezan sunt unul dintre cele mai delicioase preparate. Se condimentează cu rozmarin și sunt foarte delicioși. Iată cum îi gătești!
- Cum gătești cartofi la cuptor cu bacon și parmezan
- Sunt perfecți pentru cina în familie
- Ce să faci să fie crocant baconul
După cum știm deja, cartofii sunt unul dintre cele mai versatile ingrediente. Se gătesc în multe feluri și sunt foarte delicioși, indiferent de cum vrei să îi pregătești. O rețetă care te va uimi este cea cu bacon și parmezan, căci această combinație te va uimi!
Rețetă de cartofi la cuptor cu bacon și parmezan
Înainte de a găti cartofi la cuptor, indiferent de ingredientele cu care vrei să îi combini, trebuie să știi câteva detalii importante. Trebuie să setezi cuptorul la temperatura potrivită, care este de 180 de grade Celsius pentru a-l preîncălzi și 200 de grade pentru a-i coace.
Dacă setezi o temperatură prea mare, cartofii se vor rumeni doar la suprafață, iar în interior vor fi cruzi. De asemenea, este foarte important să pornești ventilația cuptorului, astfel încât căldura să se distribuie uniform.
O altă regulă importantă este să adaugi brânza și cașcavalul în ultimele 10 minute de gătire, pentru că diferența de timp de coacere dintre brânză și cartofi este foarte mare.
Cum se gătesc corect cartofii la cuptor
Această rețetă de cartofi la cuptor cu parmezan este foarte ușoară, dar tot ce trebuie să faci este să te asiguri că adaugi ingredientele la momentul potrivit. În timp ce cartofii sunt în cuptor, este recomandat să îi amesteci de câteva ori.
Ingrediente
- 190 de grame de smântână
- 1 ardei roșu
- 500 de grame de cartofi
- 3 gălbenușuri
- sare, piper, rozmarin
- pătrunjel
- 60 de gramde de parmezan ras
- 170 de grame de cașcaval
- 100 de grame de bacon
Mod de preparare
Se curăță cartofii și se pun la fiert într-o oală cu apă și sare timp de 15 minute. După ce s-au fiert, se lasă la răcit, apoi se taie cubulețe. Cartofii nu trebuie să fie foarte moi, pentru că urmează să fie băgați la cuptor.
Se pregătește un amestec de smântâna cu gălbenușuri, parmezan și cașcaval ras. Se adaugă apoi sare și piper. Separat se taie baconul cubulețe și se rumenesc într-o tigaie cu ulei încins. Se pun cartofii într-o tavă pentru cuptor, iar peste ei se adaugă baconul cu tot cu uleiul în care au fost prăjit și ardeiul tocat. Se bagă la cuptor la 200 de grade Celsius, timp de 25 de minute. După primele 10 minute de gătire se adaugă și amestecul de smântână, iar la final se pune pătrunjel tocat și rozmarin.