Cea mai delicioasă rețetă de piept de pui cu cartofi la cuptor. Ingredientul secret care face carnea fragedă și aromată
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 30.01.2025 la 10:59
Actualizat pe 30.01.2025 la 10:59
Dacă vrei să îți surprinzi familia cu un prânz delicios, gata în câteva minute, rețeta de piept de pui la cuptor cu cartofi este alegerea potrivită. Se gătește din câteva ingrediente esenșiale, iar rezultatul este ca cel de la restaurant.
- Rețetă delicioasă de piept de pui la cuptor cu cartofi
- Cum condimentezi corect puiul
Pieptul de pui este tipul de carne care se gătește cel mai ușor. Este nevoie doar să fie condimentat corect și să stea câteva minute la cuptor. Ai nevoie doar de o tavă, fără să îl gătești în prealabil, și de câțiva cartofi.
Rețetă delicioasă de piept de pui cu cartofi la cuptor
Din cauza programului aglomerat, timpul oamenilor pentru a găti este foarte limitat. Din acest motiv, rețetele ușoare, care necesită doar câteva minute petrecute în bucătărie, sunt la mare căutare. Rețeta de piept de pui la cuptor cu cartofi este una dintre ele, căci este gata în maxim 15 minute, iar ingredientele sunt ieftine.
Ingrediente
- 350 grame de cartofi
- 4 ouă
- 100 grame de cașcaval
- 2 cepe
- 500 grame de piept de pui
- o roșie
- 100 grame de smântână
- 30 de grame de parmezan
- sare, piper, boia
Mod de preparare
Se curăță cartofii și se taie felii subțiri. Separat se pregătește un bol în care se bat ouăle, se adaugă smântâna, sarea, piperul, boia, se amestecă, iar apoi se adaugă parmezanul dat pe răzătoare.
Se taie pieptul de pui cubulețe și se adaugă în amestecul de ouă cu smântână. Se toarnă puțin ulei în tavă, se adaugă feliile de cartofi, iar peste ele pe pune amestecul de piept de pui cu smântână. Se taie ceapa inele, roșia felii, iar peste roșii se adaugă cașcavalul dat pe răzătoare. Se bagă la cuptor la 190 de grade Celsius și se lasă până e puiul gătit.
Citește și: Rețetă de piept de pui cu sos gorgonzola, gătită de chef Horia Manea. Cum marinezi corect carnea