Rețetă de piept de pui cu sos gorgonzola, gătită de chef Horia Manea. Cum marinezi corect carnea
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 15.01.2025 la 13:07
Actualizat pe 15.01.2025 la 13:07
Horia Manea a prezentat în emisiunea ”Meniu de vedetă”, la Antena Stars, o rețetă delicioasă de piept de pui cu sos gorgonzola. Secretul pentru un preparat delicios este să marinezi carnea corect. Iată cele mai bune sfaturi.
- Cum gătești piept de pui cu sos gorgonzola
- Rețeta lui Horia Manea te va surprinde
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, o salată de crudități, un fel principal, piept de pui cu sos gorgonzola, și un desert, salam de biscuiți.
Ingrediente starter-salată crudități
- Țelină – 300 gr.
- Morcov – 350 gr.
- Măr – 150 gr.
- Maioneză – 75 gr.
- Sare
- Piper
Toate legumele se rad cu ajutorul unei răzătoare și se amestecă într-un bol. Se adaugă maioneză și zeamă de lămâie. Se condimentează cu sare și piper. Salata este gata!
Ingrediente fel principal-piept de pui cu sos gorgonzola
- Piept de pui – 300 gr.
- Ulei de măsline – 20 ml.
- Oțet – 10 ml.
- Sos soia – 20 ml.
- Usturoi pudră – 10 gr.
- Boia dulce – 10 gr.
- Unt – 30 gr.
- Gorgonzola – 150 gr.
- Smântână de gătit – 100 gr.
- Piper
Carnea de pui se marinează cu usturoi, boia dulce, oțet balsamic, sos de soia, piper, sare și uleide măsline. Bolul se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă la frigider.
Se pregătește sosul. Untul se topește la foc mediu. Se adaugă gorgonzola, se presară piper și sare și se amestecă. După ce gorgonzola s-a topit definitiv, se adaugă smântâna de gătit. Între timp, puiul se prăjește la foc mediu. Puiul cu sos gorgonzola poate fi servit alături de salata de crudități.
Ingrediente desert-salam de biscuiți
- Biscuiți populari – 1 kg
- Apă – 400 ml.
- Cacao – 70 gr.
- Cicolată neagră – 350 gr.
- Nucă măcinată – 250 gr.
- Unt 82% - 250 gr.
- Esență rom – 25 ml.
Apa, pudra de cacao și untul se pun la fiert. Se adaugă zahărul și se lasă la fiert până se încorporează toate ingredientele.Între timp, biscuiții se rup în bucățele mici, se adaugă nuca măcinată, compoziția rezultată (sosul de ciocolată) și se amestecă. Salamul de biscuiți se lasă la frigider rulat în foaie de copt, sub forma unei rulade. După ce a stat suficient timp la frigider, se serveșete acoperit de un strat de zahăr pudră.
Citește și: Rețeta lui chef Horia Manea de paste carbonara. Secretul pentru un preparat ca la carte