Rețeta lui chef Horia Manea de paste carbonara. Secretul pentru un preparat ca la carte
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 13.01.2025 la 16:30
Actualizat pe 13.01.2025 la 16:30
În episodul de astăzi, chef Horia Manea a gătit un meniu complet, italian, format dintr-un starter, o salată Caprese, un fel principal, paste carbonara, și un desert, tiramisu.
- Cum faci paste carbonara după rețeta lui chef Horia Manea
- Secretul pentru un preparat ca la carte
Ingrediente starter- salată Caprese
roşii
mozarella
busuioc
ulei de măsline
sare
piper
oţet balsamic
Mod de preparare:
Roşiile şi mozarella se vor tăia în felii rotunde, subţiri. Peste, se adaugă ulei de măsline, busuioc, un praf de sare şi unul de piper. La final, pentru gust intens, se adaugă şi oţet balsamic.
Ingrediente fel principal-paste carbonara
paste
1 ou întreg, 3 gălbenuşuri
Guanciale/Pancetta/ Bacon
permezan
piper
sare
ulei de măsline
Mod de preparare
Într-o oală, se pune apă la fiert. Se adaugă un praf de sare. Când apa fierbe, se adaugă pastele.
Carnea se taie în bucăţi mai groase şi se pune pe foc, într-o tigaie cu ulei încins. După ce este gata carnea, se scoate, iar în tigaie se păstrează puţin ulei rezultat de la prăjire, se combină cu o lingură de apă de la paste, se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă pastele fierte. Ulterior, se adaugă bucăţile de guanciale și sosul format din gălbenuşuri şi parmezan (Pentru sos, se vor folosi un ou întreg şi 3 gălbenuşuri. Peste, se rade parmezanul, se adaugă piper din belşug şi se amestecă).
Se amestecă, se scot de pe foc şi sunt gata de servit.
Ingrediente desert-tiramisu
pişcoturi
esenţă de vanilie
zahăr
ouă
mascarpone
cafea
pudră de cacao
Mod de preparare:
Într-un bol, se separă ouăle. Pentru 5 gălbenuşuri, se vor foloi 5 linguri de zahăr. Se amestecă totul, cu ajutorul unui mixer. Ulterior, se încorporează şi crema de mascarpone .
Într-un bol plin cu cafea, se înmoaie pişcoturile şi se aşează pe o tavă. Se formează un pat de pişcoturi peste care se adaugă cremă. Se repetă pasul de mai multe ori. Peste ultimul strat de cremă, se presară pudră de cacao. Se serveşte rece.
Citește și: Rețeta lui Janni Alexandridis de pui thailandez cu busuioc și orez. Care e secretul pentru o carne fragedă