Rețeta lui Janni Alexandridis de pui thailandez cu busuioc și orez. Care e secretul pentru o carne fragedă
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 20.12.2024 la 12:13
Actualizat pe 20.12.2024 la 12:13
În episodul de astăzi, chef Janni Alexandridis a gătit un meniu complet, asiatic, format dintr-o garnitură de orez chinezesc, un fel principal, pui tailandez cu busuioc, și un desert, mango marinat cu îngheţată şi lime.
- Rețeta lui Janni Alexandridis de pui thailandez cu busuioc și orez
- Care e secretul pentru o carne fragedă
Ingrediente fel principal- pui thailandez cu busuioc şi orez
- orez
- pulpe de pui
- busuioc
- ceapă
- usturoi
- ghimbir
- piper
- sos de soia
- sos de peşte
- ulei
- morcovi
- chili
Mod de preparare:
În rice cooker se adaugă apă şi orezul spălat şi condimentat cu sare. Pulpele de pui se taie în cuburi mai mari şi se condimentează cu sos de soia, sos de peşte, piper măcinat, ghimbir ras, şi se lasă la marinat 10 minute. Carnea se prăjeşte în ulei încins, timp de 2 minute. Se scoate din tigaie şi, în uleiul rămas, se prăjesc şi legumele timp de 1 minut (legumele se curăţă şi sunt tăiate în cuburi mici). Apoi, se toarnă sos de soia şi sos de peşte. Se amestecă şi puiul şi se adaugă piper măcinat. Ca pas final, pentru mai mult gust, se adaugă busuioc proaspăt.
Puiul tailandez se serveşte pe pat de orez.
Ingrediente desert-mango marinat cu îngheţată şi lime
- mango
- lime
- sirop agave
Bucăţile de mango se marinează cu sirop de agave, zeamă de lime şi zest de lime, şi se servesc alături de îngheţata favorită.
Citește și: Rețeta lui Janni Alexandridis de fajitas de pui. Câte minute trebuie să prăjești carnea să fie fragedă