Secretul lui Chef Janni Alexandridis pentru un piept de pui delicios! Această rețetă nu îngrașă și e potrivit pentru dietă
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 12.12.2024 la 18:41
Actualizat pe 12.12.2024 la 18:41
Chef Janni Alexandridis a revenit cu o rețetă pe care cu siguranță o vei îndrăgi! Dacă nu știai cum să mai gătești pieptul de pui, iată o variantă care te va surprinde. Este moale, suculent și aromat!
- Cum gătești cel mai delicios piept de pui
- Rețeta lui Janni Alexandridis, de la Meniu de vedetă
Ediţia de astăzi vă propune un meniu complet, mediteranean, format dintr-un starter, salată de conopidă, un fel principal, piept de pui cu sos romesco, şi un desert, foietaj cu gem şi afine.
Pieptul de pui este un ingredient versatil, care îți dă ocazia să îți pui în aplicare creativitatea. Dacă îți dorești să îți surprinzi familia cu o rețetă deosebită față de ceea ce ai gătit până acum, iată cum să transformi pieptul de pui într-un fel principal ca la restaurant!
Ingrediente starter-salată de conopidă
- conopidă
- sare
- ulei de măsline
- oţet
- piper
- usturoi
- pătrunjel
Într-o oală se pune la fiert apă cu un praf de sare. Se amestecă ingredientele pentru sos: ulei de măsline, oţet de vin alb, sare, piper măcinat şi un căţel de usturoi.
După ce fierbe apa, se mai adaugă încă o lingură de sare şi oţet. Conopida se pune la fiert pentru 2-3 minute. Se strecoară cu ajutorul unei site. Peste, se toarnă sosul şi se ornează cu frunze de pătrunjel.
Ingrediente fel principal-piept de pui cu sos romesco
- piept de pui
- ceapă roşie
- ardei gras
- morcov
- usturoi
- ulei de măsline
- unt
- oţet balsamic
- cremă de brânză/smântână
Pentru sos, se curăţă legumele şi se taie în bucăţi mari. Se adaugă ulei de măsline, boia dulce, piper măcinat şi sare. Se amestecă şi se lasă 15 minute în cuptor, la 250 de grade. Legumele se scot din cuptor şi se amestecă sub blenderul vertical, împreună cu o lingură de smântână, oţet balsamic şi piper măcinat, până se obţine o pastă cremoasă.
Pieptul de pui se condimentează cu sare şi piper şi se prăjeşte în ulei de măsline fierbinte. Se găteşte pe fiecare parte şi se lasă în cuptor pentru încă 10 minute, la 160 de grade.
Ingrediente desert-foietaj cu gem şi afine
- foietaj
- gem
- afine
Se va folosi foietaj rece, tăiat în saşe părţi egale. Fiecare parte se umple cu gem şi afine şi se împătureşte. Pentru o crustă crocantă, foietajele se ung cu gălbenuş şi se lasă în cuptor pentru 15 minute, la 160 de grade.