Secretul lui Chef Janni Alexandridis pentru un burger cu somon afumat delicios! Ingredientul care îl face un preparat de excepție
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 11.12.2024 la 09:56
Actualizat pe 11.12.2024 la 10:32
În ediția de astăzi, Chef Janni Alexandridis a propus, la fel ca de fiecare dată, un meniu complet format dintr-un starter, omletă cu legume, un fel principal, burger cu somon afumat şi un desert, prăjitură cu gem şi smântână/scone.
- Burger cu somon afumat
- Trucurile lui Chef Janni Alexandridis de la Meniu de vedetă pentru un preparat delicios
Ingrediente starter - Omletă cu legume
- ouă
- ardei gras
- ceapă
- roşii
- unt
- sare
- piper
- boia dulce
Legumele se taie mărunt şi se călesc, la foc mic, într-o tigaie. Se scot după ce s-au rumenit. Într-o tigaie curată se topeşte unt. Se adaugă ouăle bătute, se lasă aproximativ 15 secunde şi se adaugă legumele călite şi câteva cubuleţe de unt.
Se stinge focul, se adaugă piper măcinat, boia dulce şi sare. Se închide omleta. Se presară puţin piper şi este gata de servit.
Ingrediente fel principal - Burger cu somon afumat
- somon afumat
- cremă de brânză
- rucola
- verdeţuri
- ceapă roşie
- roşii cherry
- sare
- piper
- zeamă de lămâie
- ulei de măsline
- oţet de vin alb
- usturoi
- chiflă
Pentru sosul de burger, se amestecă coajă de lămâie, cremă de brânză, mărar tocat, ulei de măsline, sare, piper măcinat şi zeamă de lămâie.
Se marinează ceapa tocată fin, cu oţet de vin alb, sare, piper, usturoi, ulei de măsline şi zahăr brun.
Într-o tigaie, la foc mic, se prăjeşte chifla, până formează o crustă crocantă. Feliile de pâine se ung cu cremă de brânză, se adaugă rucola, somonul afumat, ceapa marinată şi roşiile. Burgerul este gata de servit.
Ingrediente desert - Prăjitură cu gem şi smântână/scone
- făină
- smântână de gătit
- apă
- praf de copt
- zest de lămâie
- zahăr brun
- gem
Se amestecă făina, smântâna de gătit, un pahar de apă si praful de copt. Pentru aromă, se adagă zest de lămâie şi zahăr brun. Se amestecă aluatul într-un bol şi se lasă, acoperit, la temperatura camerei, 30 de minute. Apoi, se frământă şi se întinde cu un sucitor.
Cu ajutorul unui pahar/inel metalic, se decupează forme rotunde şi se lasă la cuptor pentru 15 minute, la 150 de grade. Se scot şi se taie pe jumătate. Se ung cu gemul preferat şi se adaugă o lingură de smântână. Se poate servi alături de ceai.