Cum gătești cele mai crocante și aromate chipsuri cu paprika. Rețeta lui Janni Alexandridis, la ”Meniu de vedetă”
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 10.12.2024 la 10:38
Actualizat pe 10.12.2024 la 10:38
Janni Alexandridis a revenit cu o rețetă fabuloasă, la ”Meniu de vedetă”. Unul dintre cei mai talentați chefi din România îți arată cum gătești cele mai crocante chipsuri cu paprika, o alternativă sănătoasă a celor din comerț. Iată cu ce alte preparate te așteaptă în ediția de astăzi.
- Janni Alexandridis a gătit chipsuri cu paprika
- Ce să faci să fie crocante
Janni Alexandridis a revenit la ”Meniu de vedetă”, de la Antena Stars, cu rețete fabuloase, pe care trebuie neapărat să le încerci.
Ediţia de astăzi vă propune un meniu complet, american, format dintr-un starter, sandwich cu salată de ton, un fel principal, chipsuri cu paprika şi un desert, limonadă.
Ingrediente starter- sandwich cu salată de ton
- ton
- roșii
- salată verde
- cheddar
- castraveți murați
- lămâie
- pastă de ardei iute
- maioneză
- pâine
- parmezan
Se taie mărunt roșiile, ceapa, un castravete murat în oțet și varza. Pentru un gust mai fresh, se adaugă și câteva felii de lime. Carnea de ton se combină cu ceapa și castravetele murat, se adaugă pastă de ardei iute, maioneză, piper măcinat, sare și boia dulce. Se amestecă.
Într-o tigaie încinsă, se topește cheddarul. Peste cheddar, se prăjesc feliile de pâine pentru o crustă crocantă.
Se scot din tigaie și se formează sandwich-ul. Se adaugă un strat de ton, roșiile, varza și un praf de piper măcinat. Sandwich-ul este gata de servit.
Ingrediente fel principal-chipsuri cu paprika
- cartofi
- ulei
- sare
- paprika
Cartofii se taie în felii foarte subțiri și se spală în apă rece. În apa rece, pentru mai mult gust, se adaugă oțet. După 10 minute se scot și se lasă la uscat. Se prăjesc până devin aurii.
Imediat cum se scot din tigaie, se presară sare și boia dulce. Chipsurile sunt gata.
Ingrediente desert-limonadă
- 4 lămâi
- 1 lime
- 1 litru apă
- 1 cană zahăr
- gheață
- apă minerală
Într-o oală, se toarnă un pahar cu apă și 10 linguri de zahăr brun. Se topește zahărul la foc mic, după care se lasă la congelator. Peste siropul rezultat, se toarnă sucul format din 4 lămâi, un lime și apă minerală. Se adaugă gheață și limonada este gata.
Citește și: Shaorma de pui după rețeta lui Chef Janni Alexandridis de la „Meniu de vedetă”. Cum să pregătești sosul