Rețetă de cartofi la cuptor cu busuioc și gogoșari în sos de roșii. Secretul măicuțelor de la Mânăstirea Prislop
Rețeta de cartofi la cuptor cu busuioc și gogoșari în sos de roșii este un preparat delicios și cu siguranță va fi și pe placul familiei tale. Măicuțele de la Mânăstirea Prislop au rețeta care te va face să te lingi pe degete. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de cartofi la cuptor cu busuioc și gogoșari în sos de roșii
- Iată secretul măicuțelor de la Mânăstirea Prislop!
Dacă vrei să găsești un preparat delicios și pe placul familiei tale în Postul Paștelui, noi îți prezentăm rețeta de cartofi la cuptor cu busuioc și gogoșari în sos de roșii dezvăluită de măicuțele de la Mănăstirea Prislop. Iată care sunt îngredientele de care ai nevoie!
Rețetă de cartofi la cuptor cu busuioc și gogoșari în sos de roșii
Ingrediente:
- 5-6 cartofi medii
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- busuioc uscat si maruntit
- boia de ardei
- piper
- 200 gr gogosari in sos de rosii
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita zahar
- 3 fire patrunjel verde
Mod de preparare:
Curățăm cartofii, îi spălă, iar apoi îi feliem pe lung, în 6-8 felii. Ungem forma termorezistentă cu ulei de măsline, iar apoi așezăm cartofii în ea. Adăugăm sare, busuioc, piper și boia de ardei dulce și mai perpelim până forma să se ungă cu ulei pe deasupra și să dăm forma la cuptor pentru 40-50 de minute la cuptorul preîncălzit la 180 °C.
Curățăm usturoiul și îl dăm prin pres, apoi îl adăugăm peste gogoșari în sosul de roșii. Adăugăm puțin zahăr, iar dacă sosul este acrișor, adăugăm totul peste cartofii de la cuptor. Când aceștia sunt bine făcuți îi mai lăsăm la cuptor maximum 10 minute ca să pătrundă sosul în ei, iar apoi stingem focul și adăugăm pătrunjel verde tocat mărunt. Acest preparat poate fi servit cu murături sau legume proaspete. Poftă bună!