Rețeta de chec a Sandei Marin. Cum se face un chec perfect după o rețetă românească veche
Cu siguranță există multe rețete de chec pe care le-ai încercat până acum, dar te asigurăm că niciuna nu se compară cu cea Sandei Marin. Cunoscută pentru cărțile de bucate pe care le-a lansat, celebra scriitoare a lansat o rețeta tradițională a unui chec perfect și delicios. Iată cu îl gătești.
- Cum să gătești un chec după rețeta Sandei Marin
- Gustul și textura lui te va surprinde
Checul tradițional românesc este una dintre cele mai delicioase variante ale acestui desert. Indiferent de modul în care adaptezi rețeta, acesta va câștiga locul 1 în topul celor mai gustoase. Dacă vrei să te bucuri alături de familie de rețeta veche, tot trebuie să faci este să urmeză indicațiile Sandei Marin.
Rețeta de chec a faimoasei Sanda Marin
Sanda Marin a lansat o rețetă simplă, dar despre care puțini știau că există. Majoritatea oamenilor trec peste mulți pași importanți atuinci când gătesc un chec, iar astfel gustul de la final va avea de suferit.
Ingrediente
- 4 ouă
- o cană de zahăr
- un sfert de canpă de făină
- două linguri de apă caldă
- un vârf de linguriță de praf de copt
- o linguriță de scorțișoară
- coaja de la o lămâie
- un praf de sare
- unt pentru tavă
Mod de preparare
Se separă ouăle, se iau gălbenușurile și se freacă cu zahăr și scorțișoară. Se pune făină și apa, iar mai apoi praful de copt și praful de sare. Se bat spumă albușurile și se adaugă în compoziție, apii coaja rasă de lămâie. Se toarnă amestecul într-o tavă pentru chec, unsă în prealabil cu unt, și se bagă la cuptor timp de 40 de minute la 180 de grade.
Cine a fost Sanda Marin
În industria culinară, numele Sandei Marin este foarte important. Celebra bucătăreasă este, încă, un model pentru mulți alți oameni care lucrează în același domeniu, chiar dacă au trecut foarte mulți ani de la moartea ei.
S-a născut în Iași, iar părinții ei au botezat-o Cecilia Maria Simionescu. Puțini o recunosc, însă, după acest nume. A devenit cunoscută după ce a lansat o carte de bucate, transformată ulterior într-un etalon pentru tinerii bucătari. Toți cei din secolul XX au învățat să gătească după rețetele ei.
De ce nu își folosea numele real
Schimbarea numelui Sandei Marin nu este întămplătoare. Înainte să își lanseze cartea de bucate, aceasta nu era sigură de succesul pe care îl va avea.
Astfel, pentru că era fiica lui Ion Simionescu, cel care conducea editura care a lansat cartea, a decis să apară în fața oamenilor cu un nume care nu va fi asociat cu nimic. Așadar, a devenit Sanda Marin.