Rețetă de chec cu mere și fulgi de ovăz. Desertul rapid și simplu pe care nimeni nu îl poate refuza
Publicat pe 17.02.2024 la 19:12 Actualizat pe 26.03.2024 la 19:37
Checul este unul dintre cele mai delicioase deserturi pe care aproape toate gospodinele știu să îl prepare. Gătit într-o varietate de feluri, acest deșert rapid poate deveni un răsfăț chiar și pentru cele mai pretențioase persoane. Iată cum se prepară rețeta de chec cu mere și fulgi de ovăz!
- Rețetă de chec cu mere și fulgi de ovăz
- Desertul pe care nimeni nu îl poate refuza
Cine nu iubește checul. Acest desert este un desert extrem de gustos și ușor de făcut. Însă, în cazul în care nu respectăm anumite reguli esențiale, este foarte probabil ca acesta să nu iasă așa cum ar trebui.
Rețetă de chec cu mere și fulgi de ovăz
Checul este un desert iubit în toată lumea, rapid și ușor de preparat. Acest desert ce se prepară din ingrediente simple.
Mai mult decât atât, potrivit istoriei culinare, acest desert există de prin 1700, regăsindu-se în Marea Britanie sub numele de “pound cake”, deoarece la preparare se folosea câte un pound, adică o jumătate de kilogram din fiecare ingredient necesar coacerii sale.
Știm că, de-a lungul timpului, rețeta a suferit multe schimbări, oamenii din diferite părți ale lumii au adoptat un stil propriu de preparare.
Ingrediente
- 200 g fulgi de ovăz (macinați);
- 75 g zahăr brun;
- 90 g chefir;
- 3 ouă;
- 30 g unt;
- 1 linguriță praf de copt;
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu alimentar;
- 1 linguriță zahăr vanilat;
- 1 linguriță scorțișoară;
- 150 g măr mărunțit (în robot);
- 40g nuci caramelizate;
- fulgi de migdale.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de chec de mere cu fulgi de ovăz primul lucru pe care trebuie să îl faci este să speli bine merele. Apoi, se macină fulgii de ovăz în robotul de bucătărie și la fel se procedează și cu merele.
După aceea, se mixează apoi ouăle cu zahărul măcinat, apoi se adaugă untul și chefirul, praful de copt, bicarbonatul și sarea, scorțișoara, zahărul vanilat și se încorporează ovăzul măcinat, mărul și nucile caramelizate.
În continuare, se pune compoziția într-o tavă mică de chec și se presară fulgi de migdale deasupra și se dă la cuptorul preîncălzit la 180° pentru aproximativ 30 de minute, apoi se scade temperatura la 160°C pentru încă 20 de minute, iar preparatul este gata.