Ingredientul pe care este bine să îl adaugi în compoziţia de chec. Secretul gospodinelor pentru un gust deosebit al desertului
Publicat pe 14.02.2024 la 08:53 Actualizat pe 26.03.2024 la 19:38
Checul este unul dintre cele mai delicioase deserturi pe care aproape toate gospodinele știu să îl prepare. Gătit într-o varietate de feluri, acest deșert rapid poate deveni un răsfăț chiar și pentru cele mai pretențioase persoane. Iată care este ingredientul secret pe care este bine să îl adaugi în compoziţia de chec pentru un gust deosebit al desertului!
- Ingredientul secret pe care este bine să îl adaugi în compoziţia de chec
- Care este secretul gospodinelor pentru un gust deosebit al desertului
Cine nu iubește checul. Acest desert este un desert extrem de gustos și ușor de făcut. Însă, în cazul în care nu respectăm anumite reguli esențiale, este foarte probabil ca acesta să nu iasă așa cum ar trebui.
Ingredientul secret pe care este bine să îl adaugi în compoziţia de chec
În cazul în care și ție îți este poftă de ceva dulce și ești în căutarea celui mai rapid desert, noi îți propunem să încerci rețeta de chec.
Acest desert este ușor de preparat și poți să te bucuri de un preparat dulce delicios fără să petreci prea mult timp în bucătărie. Nici ingredientele nu sunt multe în cazul acestui desert.
Puțini știu, însă checul se poate servi în orice moment al zilei. Știm, de asemenea, că multe persoane obișnuiesc să îl mănânce alături de un pahar cu lapte cald, ca în copilărie.
Însă, puitne gopsodine știu care este secretul unui astfel de preparat reușit. Ei bine, vorbim aici despre o linguriță de oțet care, adăugat în compoziția desertului, va transforma aluatul pentru chec în unul pufos.
Așadar, potrivit gospodinelor, ingredientul va acționa cu bicarbonatul de sodiu și cu praful de copt, generând dioxid de carbon, iar desertul va crește mult mai pufos.
Ingrediente
- 2 ouă mari;
- 200 gr de zahăr;
- 100 ml lapte;
- 100 ml ulei;
- 250 gr făină;
- 5 gr praf de copt;
- 1 praf de sare;
- o esență de vanilie;
- o linguriță de oțet alb sau oțet de mere;
- zahăr pudră pentru decor.
Mod de preparare
Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a prepara această rețetă de chec este să pornești cuptorul la 180 de grade Celsius.
Apoi, trecem la preparare, astfel că trebuie să pregătești tava pentru chec, pe care o vei unge cu puțin ulei la interior și peste care vei presăra făină.
În continuare, vei sparge două ouă într-un vas de bucătărie, peste care vei adăuga zahăr și sare și vei amesteca toate ingredientele cu mixerul până când compoziția își va dubla volumul.
După aceea, este important să adaugi pe rând laptele, praful de copt, uleiul, esența și oțetul. Aceste ingrediente vor fi amestecate bine, apoi vei lăsa deoparte compoziția pentru câteva minute.
Mai rămâne doar să întinzi compoziția în tavă și să o nivelezi după plac. La final, pune tava cu chec la cuptor, pentru 30-35 de minute.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de chec cu lapte și cacao. Ce să adaugi pentru a fi pufos