Ingredientul secret pe care să îl folosești în rețeta de banana bread pentru a avea un gust extraordinar. Ce trebuie să pui în compoziție
Publicat pe 10.10.2023 la 10:05 Actualizat pe 10.10.2023 la 10:05
Cu siguranță ai mâncat și tu măcar o dată banana bread și ai rămas plăcut surprins de gustul delicios pe care aceasta îl are. Ei bine, pentru această rețetă îți vom prezenta ce ingredient secret să folosești pentru a avea un gust extraordinar. Iată ce trebuie să pui în compoziție pentru a te bucura de un desert care îți va încânta papilele gustative!
- Ingredient secret pentru rețeta de banana bread
- Ce să pui în compoziția acestui preparat delicios
Există un ingredient secret pe care trebuie neapărat să îl folosești în rețeta de banana bread pentru a avea un gust extraordinar. Vei rămâne uimit de gustul acestui desert. Ce trebuie să pui în compoziție.
Ingredientul pe care să îl folosești în rețeta de banana bread pentru a avea un gust extraordinar
Ingredientul secret pe care să îl folosești în rețeta de banana bread pentru a avea un gust extraordinar este pasta de susan negru. De asemenea, și făina de hrișcă îi dă un gust special acestui desert.
Rețetă de banana bread
Ingrediente:
-1 ou
-ulei
-2 banane mari coapte
-1/4 cană de pastă de susan negru, unt de susan negru sau tahini negru
-1 linguriță de sare
-1/4 cană de făină universală
-1/3 cană făină de hrișcă
-1 linguriță de bicarbonat de sodiu
-1/2 cană de zahăr granulat
-2 linguri de ulei de susan prăjit
-2 linguri de ulei vegetal
-2 lingurițe de semințe de susan negre sau albe
Mod de preparare:
Oul se mixează foarte bine și se lasă la temperatura camerei. Cuptorul se încălzește la temperatura de 180 de grade Celsius și se unge o tavă cu ulei.
Bananele se curăță și se pun la copt. Se pun aceste fructe într-un castron și se zdrobesc foarte bine cu ajutorul unei furculițe. Se face o fântână în mijlocul bananelor, iar în ea se pune susan negru și sare. Se amestecă foarte bine.
Făina universală, făina de hrișcă și bicarbonatul de sodiu se amestecă foarte bine într-un alt bol. În bolul cu ou se adaugă zahărul granulat și se amestecă foarte bine cu mixerul. Amestecul trebuie să capete o culoare galbenă pastel pal.
Peste ou se toarnă încet uleiul de susan prăjit și uleiul vegetal. Se amestecă foarte bine totul, apoi se adaugă amestecul de făină și se mai bate cu mixerul câteva minute. Amestecul se toarnă în tavă și se nivelează cu ajutorul unei spatule. Se presară deasupra 2 lingurițe de semințe de susan negre sau albe.
Se coace banana bread la cuptor pentru aproximativ 5 minute, apoi se reduce temperatura și se mai coace pentru aproximativ 35 de minute. Se scoate tava din cuptor, se lasă la răcit, apoi se scoate desertul din ea și se taie după bunul plac. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de cornulețe de casă delicioase și fragede. Desertul care este bun cu orice fel de umplutură