Rețetă de banana bread cu ciocolată. Desertul pe care nimeni nu îl poate refuza
Publicat pe 01.05.2023 la 07:43 Actualizat pe 01.05.2023 la 07:43
Pâinea cu banane este un desert exstrem de cunoscut sub denumirea din engleză. Banana bread este un desert apreciat în întreaga lume și foarte bine primit de români. Această rețetă este rapidă, se face foarte ușor, și adesea cu ingredientele care îți mai rămân de obicei prin frigider.
- Rețetă de banana bread cu ciocolată
- Desertul pe care nimeni nu îl poate refuza
Banana bread este una dintre cele mai preparate deserturi din întreaga lume. Această rețetă este un fel de chec cu banane, cu blat pufos și foarte aromat, banane foarte coapte, mirodenii dulci pentru turtă dulce. Iar pe deasupra încă două banane întregi. Pâinea cu banane se poate face și cu ciocolată sau chiar afine.
Banana bread nu este chiar un chec cu banane, așa cum sugerează și numele, ci mai degrabă un produs de patiserie pentru micul dejun. Acest desert are o textură foarte asemănătoare cu cea a unei gogoși moi, fiind umedă și pufoasă, dar și foarte fermă.
Rețetă de banana bread cu ciocolată
Ingrediente
- 150 g făină;
- 50 g cacao;
- un praf de sare;
- 1 linguriță cu vârf de praf de copt;
- 3 banane;
- 100 ml ulei;
- 50 g zahăr (eu am folosit zahăr muscovado);
- 1 ou;
- 100 g ciocolată.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă, prima dată ia un un bol și pune toate ingredientele uscate. Acestea sunt: făina, cacao, sarea și praful de copt.
Separat, într-un alt bol amestecă: bananele curățate și zdrobite cu furculița, uleiul, zahărul, oul.
Următorul pas ține de ciocolată pe care trebuie să o mărunțești în bucăți cât mai mici.
Apoi, adaugă peste ingredientele umede pe cele uscate și amestecă. Pune 2/3 din ciocolată și amestecă iar.
După care, toarnă compoziția într-o tavă de chec de 30x10 cm, tapetată cu hârtie de copt. Poți presăra acum restul de ciocolată pe deasupra.
În final, bagă tava la cuptor și coace checul la 180 C (cuptorul trebuie să fie încins înainte), pentru un timp de aproximativ 45 minute (încearcă prăjitura cu o scobitoare, dacă nu mai rămâne aluat pe scobitoare, prăjitura este coaptă).
CITEȘTE ȘI: Banana bread de post. O rețetă simplă și delicioasă