Banana bread de post. O rețetă simplă și delicioasă
Publicat pe 03.04.2023 la 23:25 Actualizat pe 03.04.2023 la 23:25
Ne aflăm în ultima săptămână de post a Paștelui, iar dacă și tu ai rămas în „pană” de idei și nu știi ce să mai gătești pentru această perioadă din an, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru banana bread. Este un desert simplu și delicios, iar pentru el ai nevoie doar de câteva ingrediente ieftine. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat care îți va încânta papilele gustative!
- Rețetă delicioasă pentru banana bread
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta delicioasă pentru banana bread de post este ușor de pregătit și nu ai nevoie de multe ingrediente. Vei rămâne impresionat de gustul pe care îl are acest desert, iar cei mici îl vor adora cu siguranță. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
Rețetă delicioasă pentru banana bread
Ingrediente:
-3 banane foarte coapte
-160 gr de ovăz măcinat sau făină de ovăz
-o linguriță de praf de copt
-jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
-o linguriță de scorțișoară
-două linguri de semințe de in măcinate cu șase linguri de apă fierbinte
-curmale
Mod de preparare:
Toate ingredientele de mai sus se pun pe rând într-un bol, după care se pune și puțină apă și se amestecă foarte bine. Trebuie să obțineți o consistență de chec, peste care să adăugați 4 sau 5 curmale tăiate mărunt, ca stafidele. Aluatul format se bagă într-o tavă de chec și se pune în cuptorul preîncălzit la temperatura de 190 de grade Celsius.
Se lasă banana bread de post în cuptor pentru o perioadă de 40 de minute și se scoate abia după ce trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor, se lasă la răcit, după care se scoate din tavă, se taie și este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de chec duo la metru cu biscuiți. Un desert delicios și ușor de realizat