Rețetă de chec cu dovleac copt și nuci. Desertul de post cu care îți vei încânta familia
Perioada postului este destul de dificilă pentru oameni, deoarece au o mulțime de restricții alimentare. Însă, ce nu știu mulți este că poți să te bucuri de deserturi, gătite doar cu ingrediente acceptate în post. Rețeta de chec cu dovleac copt și nuci este o idee potrivită, cu care îți vei încânta toată familia.
- Rețetă de chec cu dovleac copt și nuci
- Preparatul ideal pentru perioada de post
Rețeta de chec cu dovleac copt și nuci este una dintre cele mai ușoare preparate potrivite pentru post, mai ales când la masă ai și câțiva invitați. Se gătește în doar câteva minute și ai nevoie de ingrediente simple și ieftine, iar preparatul va trece cu siguranță de așteptările tale. Iată ce trebuie să faci.
Rețetă de chec cu dovleac copt și nuci
Checul este unul dintre cele mai versatile preparate, ușor de combinat cu alte arome sau chiar și fructe. Însă, pentru că este perioada postului, oamenii trebuie să se limiteze la alimentele permise și să renunțe pentru un moment la cele preferate. Din fericire, checul cu dovleac copt și nuci este la fel de bun ca și cel cu ciocolată, astfel că poate să fie gătit fără probleme.
Ingrediente
- 250 grame de dovleac copt
- 80 ml ulei
- 70 ml lapte vegetal
- 150 grame zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 200 grame făină
- 30 grame amidon
- 8 grame praf de copt
- o jumătate de linguriță de scorțișoară
- 60 de grame de nuci
Mod de preparare
Modul de peparare al acestui chec este simplu și ai nevoie doar de câteva minute. Pentru început, trebuie să speli dovleacul să îl tai în două jumătăți și să scoți semințele din interior. După ce ai îndepărtat semințele, trebuie să îl mai tai încă o dată, astfel încât să ai patru bucăți, pe care le vei băga în cuptor, la 200 de grade. Dovleacul trebuie copt până când se străpunge ușor cu furculița. Ulterior, se lasă la răcit.
Imediat după ce s-au răcit, se scoate miezul și se zdrobește, iar peste acesta se toarnă laptele vegetal, se amestecă, apoi poți să adaugi zahărul. În amestec se adaugă făina, praful de copt și scorțișoara și se amestecă, apoi miezul de nucă tocat.
După ce compoziția a devenit omogenă, aluatul se adaugă în tava de copt, iar deasupra se poate adăuga puțin miez de nucă ăntreg, pentru decor. La urmă, checul se bagă în cuptor și se coace timp de 45 de minute la 180 de grade Celsius. Poate să fie servit după ce s-a răcit.