Rețetă de chec cu ovăz și afine. Desertul rapid pe care să îl pregătești
Checul cu ovăz și afine se poate pregăti în doar câteva minute, fără niciun efort. Ai nevoie de câteva ingrediente simple care se găsesc în bucătăria oricărei gospodine, iar rezultatul va fi unul delicios. Totodată, caloriile sunt puține și nu îți va fi afectată silueta.
- Rețetă de chec cu ovăz și afine
- Desertul rapid pe care să îl pregătești
Checul cu ovăz și afine este desertul preferat pentru întreaga familie. El se prepară în doar câteva minute și nu necesită niciun efort. Deserturile pot aduce bucurie și plăcere gustativă, fiind o modalitate excelentă de a vă răsfăța sau de a le face o surpriză celor dragi.
Indiferent că avem sau nu o ocazie specială în familie, pregătirea unui desert delicios poate contribui la atmosfera festivă și poate sărbători aceste momente frumoase. Gătitul este modalitate excelentă de a vă conecta cu familia și prietenii. Puteți să împărțiți bucuria de a găti și de a mânca împreună, construind legături și amintiri speciale.
Ingrediente
- 130 g fulgi de ovăz
- 250 ml apă fierbinte
- 2 albușuri de ou
- 1 lingură de îndulcitor
- 1 linguriță extract de vanilie
- 50 ml ulei de cocos / ulei de avocado / sau vegetal
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță oțet de mere
- 1 măr mediu
- 80 g afine
Mod de preparare
Într-un bol se adaugă ovăzul și apa fierbinte, apoi se lasă la hidratat timp de 10 minute. Se amestecă până se formează o pastă, apoi urmează să se pună celelalte ingrediente.
Se pun albușurile de ou și se încorporează cu ajutorul unei spatule, urmează îndulcitorul, extractul de vanilie și uleiul de cocos sau de avocado, în funcție de preferințele pe care le aveți. Toate ingredientele se amestecă foarte bine și urmează bicarbonatul de sodiu și oțetul de mere.
Separat, se va tăia mărul în cubulețe cât mai mici. apoi se adaugă împreună cu afinele peste compoziția obținută. Într-o tavă de chec se pune coca și se așează bine, cu ajutorul unei spatule. Se bagă la cuptor pentru 45 de minute la temperatura de 180 de grade Celsius. Când este gata, checul pufos se lasă la răcit câteva minute, apoi se taie și se mănâncă alături de cei dragi.