Rețetă de chec cu prune și cacao. Desertul perfect pentru toată familia
Deserturile sunt perfecte în orice anotimp, însă, checul cu prune are o savoare aparte toamna. El se prepară cu roadele abia culese din grădină. Preparatul este simplu și se face în doar câteva minute.
- Rețetă de chec prune și cacao
- Desertul simplu în acest anotimp
Rețeta de chec cu prune și cacao este delicios, iar timpul de preparare este unul redus. Prunele sunt gata de cules în această perioadă, iar deserturile care se pot face sunt foarte gustoase. Ai nevoie de câteva ingrediente, iar la final, rezultatul va fi excelent și îi vei impresiona pe cei dragi.
Ingrediente
- 6 ouă
- 120 g zahăr
- 150 g făină
- 50 g unt topit și răcit
- 1 plic de zahăr vanilat
- un praf de sare
- 1 lingură cacao
- 5 g praf de copt
- 1 linguriță coajă rasă de lămâie sau portocală
- 200 gr prune (5-6 fructe)
- 100 gr nuci
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare
Primul este este să se taie prunele felii sau cuburi și se presară cu făină. Acest lucru se face pentru a nu se duce la fundul tăvii, când sunt adăugate în compoziție. Miezul de nucă se toacă cu un cuțit nu foarte mărunt.
Într-un bol se vor adăuga ouăle, zahărul, un praf de sare și zahărul vanilat. Se mixează până când ouăle își dublează volumul. Se adaugă untul topit și răcit, apoi urmează coaja de la lămâie sau portocală, în funcție de preferințe și se amestecă.
Separat, peste făină se încorporează cacaoa și praful de copt, apoi se pune peste aluat. Se adaugă și 3 sferturi din prune și nuci în compoziție.
Între timp, se aprinde cuptorul la 180 de grade Celsius și se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se toarnă compoziția în formă de chec și se adaugă deasupra prunele și nucile care au rămas. Tava se dă la cuptor pentru 40-45 de minute, iar când ar fi gata, se face testul cu scobitoarea să se verifice.
Se scoate checul din forma sa și se lasă la răcit. Pentru un gust delicios, puteți opta pentru zahăr pudră pe deasupra. Se feliază după ce se răcește, având o textură fragedă.