Rețetă de chec de post cu banane și cacao. Cel mai simplu și delicios desert
Pentru că ne aflăm în Postul Paștelui și cu siguranță vrei să te delectezi cu un preparat dulce, noi îți prezentăm rețeta de chec cu banane și cacao. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de chec de post cu banane și cacao
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Dacă vrei să surprinzi familia cu un preparat delicios de post, noi iți prezentam rețeta de chec cu banane și cacao, un preparat pe placul tuturor și ușor de făcut. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Ingrediente:
- 2 banane foarte coapte – 220 g fara coaja
- 160 g zahar
- 1 plic zahar vanilat Bourbon
- 120 ml apa minerala
- 120 ml ulei
- 1 lingurita otet
- 1 1/2 lingurita extract vanilie sau esenta naturala de vanilie
- 270 g faina
- 1 varf cutit sare
- 30 g pudra de cacao neagra
- 1/4 lingurita pudra de scortisoara
- 1 plic praf de copt
- 50 g nuci tocate mare
Optional decor:
- 1 banana taiata pe jumatate
- 1 lingurita suc lamaie
Mod de preparare:
Adăugăm banalele decojite cu zahărul tos, zahărul vaniliat și apa într-un mixer vertical sau un robot. Mixăm până când compoziția devine lichidă și nu rămân bucăți de banane. Adăugăm uleiul, extractul de vanilie și oțetul și le amestecăm, iar într-un alt bol amestecăm făina cu un praf de copt, praf de sare, pudră de cacao și pudră de scorțișoară.
Adăugăm ingredientele lichide peste cele solide și amestecăm până când compoziția devine omogenă, iar apoi adăugăm nuca tocată mai mare și amestecăm. Punem aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și aranjăm jumătățile de banane, iar pentru decor putem pune o jumătate de banană și o ungem cu un suc de lămâie pentru a împiedica oxidarea.
Adăugăm checul în cuptor și îl lăsăm timp de 50 de minute până când acesta se coace și trece testul cu scobitoarea. Când preparatule este gata, îl lăsați să se răcească și îl puteți servi. Poftă bună!