Rețetă de chec de post cu nuci și stafide. Un desert delicios fără ouă și fără lapte
Ne aflăm în postul Crăciunului, însă asta nu înseamnă că nu putem găti deserturi delicioase. În rândurile de mai jos vei regăsi rețeta de chec de post cu nuci și stafide. Un desert delicios fără ouă și lapte.
- Cum faci un desert delicios fără ouă și fără lapte
- Rețetă de chec de post cu nuci și stafide
Pentru această rețetă de chec de post cu nuci și stafide ai nevoie de doar câteva ingrediente. Dacă vei respecta modul de preparare, vei vedea că va ieși un preparat delicios. Odată ce îl vei încerca îți vei dori să îl prepari din nou și din nou.
Rețetă de chec de post cu nuci și stafide
Ingrediente:
compot - 200 ml;
ulei vegetal - 100 ml;
zahăr - 100 grame;
cacao - 50 grame;
praf de copt - 1 linguriță;
scorțișoară - după gust;
nuci - 100 grame;
stafide - 50 grame;
pesmet - 50 de grame;
zahăr pudră după gust.
Mod de preparare:
- preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
- pune stafidele și nucile în apă fierbinte și, dacă dorești, în loc de zahăr folosește miere.
- amestecă făina cernută cu zahărul, cacao, scorțișoară, praful de copt.
- adaugă compotul și amestecă.
- apoi adaugă uleiul vegetal.
- scoate stafidele și nucile din apa fierbinte și pune-le în aluat. Nu uita să toci nucile grosier, înainte de a le adăuga în aluat. Amestecă bine. Aluatul trebuie să fie lichid și gros ca smântâna.
- unge un vas de copt cu ulei vegetal, stropește-l cu pesmet și toarnă aluatul. Checul se coace 40 de minute, la 180 de grade. La final, checul se decorează cu zahăr pudră.
- dacă ai în casă și alte fructe uscate, pe lângă stafide, le poți adăuga în aluat. Poftă bună!, scrie dcnews.ro.