Rețetă de chiftele cu linte și verdețuri. Un preparat delicios pentru zilele de post
Lintea este bogată în proteine și fibre și are numeroase beneficii asupra organismului. Pentru că este perioada Postului și dacă nu știi ce să mai gătești, noi îți prezentăm rețeta de chiftele cu linte și verdețuri, care este delicioasă și pe placul familiei tale. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de chiftele cu linte și verdețuri
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Pentru că ne aflăm în Postul Paștelui și cu siguranță vrei să te delectezi cu preparate delicioase, noi îți prezentăm rețeta de chiftele cu linte și verdețuri, care este delicioasă și ușor de realizat. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Rețetă de chiftele cu linte și verdețuri
Ingrediente:
- 130 g de linte roșie sau verde
- 4 cartofi
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- 2-3 fire de ceapă verde
- 2-3 fire de leurdă
- 2 linguri de fulgi de drojdie inactivă
Mod de preparare:
Boabele de limitele le puteți pune la înmuiat într-un bol cu apă și le lăsați la hidratat peste noapte. După ce au stat la înmuiat o puteți spăla, iar mai apoi puneți cartofii la copt în cuptor. Lintea o puteți pune la fiert un sfert de oră, iar mai apoi să scurgeți apa. După ce s-a răcit puțin, pasați cu ajutorul unui blender, iar mai apoi curățat cartofi de coajă și îi puteți da prin răzătoare.
Într-un bol puteți amesteca lintea și cartofii, iar mai apoi să spălați zarzavaturile și să le tocați mărunt. Puneți puțină sare, piper și alte condimente, drojdia și două trei linguri de ulei, iar mai apoi amestecați cu mâinile curate până când compoziția devine omogenă. Luați o tavă de cuptor și modelați chifteluțele în dimensiunea dorită, iar mai apoi puteți să le coaceți la cuptorul încins până când se rumenesc. Poftă bună!